Guidetti plaagt Ajax in aanloop naar Klassieker: ‘Heeft Ajax al een directeur?’

Foto: Guidetti plaagt Ajax in aanloop naar Klassieker: ‘Heeft Ajax al een directeur?’

Wie aan een onvergetelijke klassieker denkt, komt misschien wel uit bij de 4-2 in 2012. Wie eiste de hoofdrol destijds op? Inderdaad, John Guidetti. In aanloop naar De Klassieker van aankomende zondag blikt de Zweed in het Algemeen Dagblad vooruit op het treffen tussen de twee rivalen.

John Guidetti blikt vooruit op Klassieker

Guidetti kan zijn lach niet bedwingen wanneer hij de telefoon opneemt om door het AD geïnterviewd te worden. “Heeft Ajax al een nieuwe directeur?”, vraagt de Zweed. Ook hij heeft het nieuws over Alex Kroes gehoord. Al snel gaat het gesprek over De Klassieker, een wedstrijd die de AIK-speler niet snel zal vergeten. In 2012 eiste Guidetti met een hattrick de hoofdrol op tegen Ajax.

“In die tijd won Feyenoord niet zomaar van Ajax”, herinnert de spits zich. “Het voelde toen als een keerpunt, een moment waarop de club na alle moeilijke jaren weer de weg omhoog vond. Er stond een soort veredeld jeugdelftal met een geweldige trainer Ronald Koeman. Maar we gingen ervoor, volle bak.”

Guidetti volgt Feyenoord nog altijd trouw en hij heeft dan ook al zin in het duel van aankomend weekend. “Feyenoord moet winnen van Ajax zondag”, zegt de aanvaller stellig. “Maar eerst Volendam-uit. Niets meer laten liggen nu en wie weet dat PSV nog wel meer gaat haperen. En Ajax? Die zitten in een seizoen waarin echt alles misgaat. Onvoorstelbaar bijna. Daar moet nog een extra nederlaag in de Kuip bijkomen zondag. Toen wij met 4-2 wonnen in 2012 was dat reden voor drie dagen feest. Inmiddels voelt dat waarschijnlijk anders. Is het iets wat normaal gevonden zal worden. Zoals het hoort”, besluit hij.

Guidetti is de beste Feyenoord-spits ooit.

  • Ja, vind ik wel.
  • Nee, er zijn betere spitsen.
756+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie