Guardiola verrast met toekomstdroom

Foto: Guardiola verrast met toekomstdroom

Pep Guardiola is momenteel nog succesvol hoofdtrainer bij Manchester City. In de toekomst hoopt hij echter het clubvoetbal vaarwel te zeggen en een keer als bondscoach aan de slag te gaan.

Droom van Guardiola om bondscoach te zijn

De Spanjaard begon ooit bij FC Barcelona. Na een periode bij Bayern München vertrok hij naar Manchester City. Met de drie clubs won hij onder meer vijfmaal het Engelse, driemaal het Duitse en driemaal het Spaanse kampioenschap. Daarnaast hield hij als hoofdtrainer driemaal de Champions League boven zijn hoofd.

Afgelopen seizoen won hij met de Engelse topclub zelfs de treble (Premier League, FA Cup en Champions League), waarmee hij zijn klasse nog maar eens liet zien. Hoewel hij het als clubtrainer nog altijd uitstekend naar zijn zin heeft, vertelt hij in gesprek met ESPN dat hij aan het einde van zijn loopbaan met een land op een eindtoernooi actief wil zijn.

“Ik zou graag ooit nog een nationale ploeg willen trainen tijdens een WK of een Europees kampioenschap. Dat zou ik erg leuk vinden”, zo laat Guardiola weten. Hij heeft nog geen idee welk land dit zal moeten worden. “Ik weet niet welk land mij als bondscoach zou willen hebben. Net als bij clubteams moeten ze jou willen hebben.”

Ook land buiten Europa goed mogelijk

Het lijkt er echter op dat veel landen het wel zien zitten om hem binnen te halen. Als het aan Guardiola ligt, mag het ook buiten Europa zijn. “Een WK, EK, Copa América of welk toernooi het ook is. Dat zou ik leuk vinden. Misschien over vijf, tien of vijftien jaar. Maar ik zou ooit graag die ervaring willen hebben om coach te zijn op een WK.” Zijn contract in Engeland loopt nog tot medio 2025 door.

Wordt Guardiola ooit bondscoach van het Nederlands elftal?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
1796+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie