Guardiola spreekt zich uit over beslissing Klopp

Foto: Guardiola spreekt zich uit over beslissing Klopp

Pep Guardiola vindt het spijtig dat Jürgen Klopp aan het einde van het seizoen Liverpool gaat verlaten. De Spaanse oefenmeester vertelde dat na de met 0-1 gewonnen FA Cup-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur. Guardiola grapte dat hij wel van wat kopzorgen wordt verlost nu de Duitser stopt bij The Reds.

Guardiola gaat Klopp missen

Het besluit van Klopp was ook na het FA Cup-duel tussen Spurs en City onderwerp van gesprek. De Duitse oefenmeester kwam in 2015 bij Liverpool, maar ook Guardiola is al bezig aan zijn achtste seizoen bij The Citizens. Beide managers troffen elkaar dus regelmatig in de afgelopen jaren. Liverpool en City waren in die jaren ook met grote regelmaat concurrent van elkaar.

“Hij gaat gemist worden en ook persoonlijk ga ik hem missen”, liet Guardiola weten tegenover de BBC. De Spaanse oefenmeester grapte vervolgens dat het vertrek van Klopp ook voor enige opluchting zorgt. “Ergens ben ik ook wel blij, want zonder hem zal ik toch wat beter slapen de nacht voordat we het tegen Liverpool opnemen. Ik wens hem het beste. Hij geeft het nog niet toe nu, maar hij zal terugkeren.”

Guardiola gaf te kennen dat hij het vertrek ook niet zag aankomen, maar hoopt nog wel even van de concurrentiestrijd te kunnen genieten. “Klopp is een geweldige manager. Ik ken hem niet door en door, maar hij is ook een geweldig mens. Ik heb het gevoel dat er ook bij ons wat wegvalt. Liverpool is onze grootste rivaal geweest in zijn periode daar.” Toch liet Guardiola weten de beslissing van Klopp te begrijpen, die aangaf dat zijn energie minder werd. “Alle managers zullen zich moe voelen na zoveel jaren. Ik begrijp het volledig. Bij Barcelona had ik hetzelfde gevoel.”

Snap jij het besluit van Klopp?

  • Ja, absoluut
  • Nee, had aan moeten blijven
520+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie