Guardiola kritisch na uitglijder en kijkt uit naar duel met Schalk en Linssen

Foto: Guardiola kritisch na uitglijder en kijkt uit naar duel met Schalk en Linssen

Manchester City is in de Engelse titelstrijd weer wat verder achterop geraakt, door een onverwachts gelijkspel tegen Crystal Palace. Pep Guardiola hoopt dat zijn ploeg de rug recht tijdens het WK voor clubs in Saudi-Arabië.

City verspeelde voorsprong tegen Palace

Er was geen vuiltje aan de lucht voor de Citizens, die domineerden tegen Palace. In de slotfase gaf het echter een 2-0 voorsprong weg. Het was voor de eerste keer in zeven jaar dat de Engelse grootmacht drie competitieduels op rij in eigen huis niet wist te winnen. “We geven gewoon twee punten weg met die penalty. Dat is geen pech, je roept het over jezelf af als je op deze manier een strafschop veroorzaakt”, mopperde Guardiola na de wedstrijd. De bezoekers benutten in de 95ste minuut een strafschop, waardoor het gat met de bovenste drie ploegen kan groeien.

“Toch deden we eigenlijk alles goed tegen een team dat heel ver op de eigen helft terugzakte. Uiteindelijk moeten we koelbloediger zijn voor het doel van de tegenstander. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt, maar we moeten hier weer van leren en vooruit kijken”, stelde de Catalaanse manager. Nu moet hij zijn team preparen voor de halve finale op het WK voor clubs tegen Urawa Red Diamonds.

Strijd om wereldbeker

Komende dinsdag is de Japanse club, waar Alex Schalk en Bryan Linssen voor spelen, de opponent richting de eindstrijd in Saoedi-Arabië. “We waren het liefst met een goed resultaat het vliegtuig ingestapt, zeker als je maar drie dagen hebt om naar de halve finale toe te werken. Nu zijn we allemaal teleurgesteld en moeten we ons snel gaan herpakken.” De andere halve finale gaat tussen Al Ahly uit Egypte en Fluminense uit Brazilië.

Komt City nog terug in de titelrace?

  • Ja, tuurlijk wel
  • Nee, ze grijpen er naast
115+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie