Guardiola kondigt onder voorwaarde pensioen aan

Foto: Guardiola kondigt onder voorwaarde pensioen aan

Pep Guardiola verwacht niet dat het Manchester City dit seizoen lukt om opnieuw de treble in de wacht te slepen. Mocht dit wel het geval zijn, dan houdt de oefenmeester ermee op.

Moeizame periode voor Manchester City

Afgelopen voetbaljaar slaagde de Engelse topclub erin om de Premier League, FA Cup en Champions League winnend af te sluiten, wat voor het eerst in de clubgeschiedenis was. De verwachtingen richting het nieuwe seizoen waren dan ook torenhoog, maar vooralsnog krijgt Manchester City het niet voor elkaar om deze waar te maken.

De ploeg van Guardiola is in de Premier League op een vierde plaats terug te vinden met een achterstand van zes punten op koploper Arsenal. Daarmee maakt Manchester City dit seizoen nog altijd kans om voor het landskampioenschap mee te strijden, maar is de grootmacht de dominantie in de competitie kwijtgeraakt.

Guardiola met pensioen bij treble

Tijdens de voorbije wedstrijden leed Manchester City bovendien telkens puntverlies. “We zitten in een lastige fase en daar moeten we weer bovenop zien te komen”, zo erkent de oefenmeester tegenover Amazon Prime na de nederlaag tegen Aston Villa (1-0). “Het is mijn taak om een oplossing te vinden. Aan de instelling van de spelers lag het niet: Aston Villa was gewoon het betere team.”

Guardiola hoopt dat Manchester City opnieuw landskampioen kan worden, maar verwacht niet dat de Engelsen het vorige seizoen kunnen evenaren. “Als we dit jaar wéér de treble winnen, dan ga ik met pensioen, dat is zeker. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. In deze fase van het seizoen aan titels denken, zou een verkeerde zaak zijn.”

Wint Manchester City dit seizoen de treble?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, zeker niet
335+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie