Guardiola haalt snoeihard uit: “Hij is jurist”

Foto: Guardiola haalt snoeihard uit: “Hij is jurist”

Pep Guardiola heeft Manchester City donderdag opnieuw verdedigd. Aanleiding waren de woorden van Aleksander Ceferin die deze week in de Telegraph hard uithaalde naar de Engelse grootmacht.

Reactie Guardiola op Ceferin

De UEFA sloot Manchester City in 2020 tijdelijk uit van deelname aan Europees voetbal, omdat de club naar verluidt de regels had overtreden. In hoger beroep kreeg de topclub te horen dat de uitspraak alsnog werd teruggedraaid, waardoor Manchester City opgelucht kon ademhalen en de voetbalbond flink baalde.

Volgens Ceferin had de UEFA het destijds aan het juiste einde, wat hij nog maar eens duidelijk maakte in het uitgebreide interview. Het was tegen het zere been van Guardiola. De Spaanse oefenmeester vindt dat Manchester City onschuldig is tot het tegendeel bewezen is en dat de club daarom niet zomaar beschuldigd mag worden.

Bovendien zou de UEFA-president een verantwoordelijkheid hebben. “Ceferin is UEFA-president en jurist. Hij zou moeten wachten op de uitkomst en daarna kan hij doen wat hij wil. Hij heeft veel werk te doen bij de UEFA, maar in dit geval moet hij de procedure respecteren en snappen dat wij het recht hebben om onszelf te verdedigen”, aldus Guardiola.

Financiële overtredingen Manchester City

Manchester City heeft nog altijd met onderzoeken te maken. Zo verdenkt de Premier League de Engelse grootmacht van het overtreden van 115 financiële regels. De juridische medewerkers van Manchester City werken daarom achter de schermen hard aan oplossingen. Het valt echter niet uit te sluiten dat de club alsnog met een straf te maken gaat krijgen.

Heeft Guardiola gelijk?

  • Ja, ik vind van wel
142+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie