Guardiola geeft Haaland-update en prijst Belgisch toptalent

Foto: Guardiola geeft Haaland-update en prijst Belgisch toptalent

Manchester City moet het dinsdag in het Champions League-duel tegen Young Boys mogelijk stellen zonder Erling Braut Haaland. De Noor moest zaterdag in het competitieduel met AFC Bournemouth gewisseld worden. De schijnwerpers in dat duel waren echter vooral gericht op Jérémy Doku die uitblonk in de 6-1 overwinning.

Blessure bij Haaland

Bij een overwinning op Young Boys is City zo goed als zeker van de volgende ronde in de Champions League. Of Haaland daar bij kan zijn is nog de vraag. Ook Pep Guardiola liet zich op de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel nog in het ongewisse. “Erling zal nog een training afwerken en daarna moeten we kijken hoe hij ervoor staat. We moeten ook in overleg met de medische staf.”

Met negen punt uit drie wedstrijden lijkt plaatsing niet meer mis te kunnen gaan, maar Guardiola is niet van plan om veel te gaan rouleren. “We willen sowieso de eerste plek vasthouden, dat is voor de volgende ronde een betere uitgangspositie. Ik hoop dat we morgen voor eigen publiek al kwalificatie kunnen afdwingen.”

Guardiola lyrisch over Belgisch toptalent Doku

Guardiola is daarnaast erg te spreken over de ontwikkeling van het Belgische talent Doku. “‘Jérémy kan ons team naar een hoger niveau tillen. Zeker op de linkerkant is hij dit seizoen geweldig, maar hij kan op zowel links als rechts uit de voeten. En hij is nog jong.” Of het 21-jarig talent een basisplaats krijgt tegen Young Boys is nog de vraag. “We hebben nog zo veel duels te gaan en Jérémy is ook niet in staat om in alle wedstrijden spelen. Waar nodig moeten we zeker rouleren, dat heb ik altijd gedaan.”

Verwacht jij een vierde overwinning voor City?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, Young Boys gaat stunten
99+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie