Grote problemen in de Belgische Tweede Klasse

Soccernews

In de Belgische Tweede Klasse heerst er al een poosje grote onrust. De Belgische Bond heeft namelijk, nadat de competitie al drie speelrondes oud was, voetbalclubs Geel en Namen teruggeplaatst in de Tweede Klasse. Hierdoor moest het complete speelschema worden gewijzigd, wat leidde tot grote boosheid bij de overige zeventien teams.

De Belgische Bond zit met haar handen in het haar en ook met de hand bij de telefoon. Vele ontevreden Belgische voetbalclubs bellen namelijk naar de Bond om uitleg te vragen. De Belgen hebben door het toevoegen van Namen en Geel in de Tweede Klasse het complete wedstrijdschema overhoop moeten gooien. Er zijn echter al drie speelrondes afgewerkt door de andere zeventien voetbalteams. Die gespeelde wedstrijden worden in het nieuwe speelschema verwerkt en moeten uiteraard niet meer worden gespeeld. Van de laatste speelronde zijn bijvoorbeeld al zes van de negen duels afgewerkt.

Ook zouden teams uit de op één na hoogste Belgische Klasse doordeweeks op heel vreemde tijden moeten aantreden. Volgende week woensdagmiddag om 16.00 uur staan bijvoorbeeld enkele competitiewedstrijden gepland. Bovendien moeten in de komende drie weken, volgens het door de Bond gemaakte schema, zes competitierondes worden afgehaspeld.

Guido de Croock, Belgische Ligavoorzitter, verklaarde aan [i]VRT Teletekst [/i]: “Alles is in het honderd aan het lopen. Voor de zeventien clubs heeft de kalander(wijziging) heel wat gevolgen. Door het midweekvoetbal verliezen ze inkomsten: er zullen minder supporters zijn, er is geen catering voorzien en al het drukwerk kan de prullenbak in. De clubs moeten een compensatie krijgen, dit mag geen stille dood sterven.”

Het vierde probleem is dat er een oneerlijke strijd komt voor de te verdelen periodekampioenschappen. Het gedegradeerde Lierse SK speelt pas over een maand weer een thuiswedstrijd. Daarvoor speelt het vijf keer achter elkaar op vreemde bodem. De voorzitter van Lierse SK verwoordde het zo: “Vijf weken zonder thuismatch is een financiële ramp. We maken ons zorgen over de eerlijkheid van de periodekampioenschappen.”

De afgelopen twee weken zijn er geen wedstrijden gespeeld in de Belgische Tweede Klasse. Of deze oplossing door de clubs wordt geaccepteerd valt nog maar te bezien. Misschien volgen opnieuw wilde stakingen.

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

09:17
19+
Go Ahead Eagles aast op Ajax-stunt: ‘Feyenoord heeft ze een tikje gegeven’
08:54
12+
Bekritiseerde Van Dijk krijgt bijval: ‘Lat lag zo enorm hoog’
08:40
93+
‘Ajax-puinhoop eist makkelijk slachtoffer’
08:23
260+
Koeman wekt verbazing met Brobbey-uitspraken
07:56
10+
Room ziet Messi-droom uitkomen: ‘Dit pakt niemand me af’
07:47
128+
‘Oranje-dissonant heeft Ajax-opvang nodig’
07:26
82+
Messi sloopt Curaçao in zevenklapper
07:00
20+
Hoe Aké zich ontwikkelde tot onbetwiste basisspeler van Manchester City
23:44
169+
Taylor zwaar bekritiseerd: ‘Bijzonder dat hij bij Oranje basisspeler moet zijn’
23:25
190+
Arnesen blikt terug op komst van Slot bij Feyenoord
23:15
148+
België wint na 69 jaar eindelijk weer van Duitsland
22:57
136+
Schotland schrijft historie met zege op Spanje
22:34
173+
Heitinga wijst sleutelspeler aan: “Hij kan het verschil maken”
22:18
482+
Twijfels over Wieffer na debuut in Oranje
21:54
136+
Slot in beeld bij de Spurs: “Geweldige uitdaging voor hem”
21:33
232+
‘Einde verhaal voor Dest: AC Milan laat hem gaan’
21:19
191+
‘Bayern München wil Barcelona op transfermarkt pijn doen’
21:05
245+
Vitesse-supporters zijn er klaar mee en onderbreken vergadering
20:50
348+
Enthousiasme over Klaassen na Oranje-optreden
20:16
0+
Son betuigt spijt voor ontslag: “Ik had meer moeten laten zien”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie