Grote problemen in de Belgische Tweede Klasse

Soccernews

In de Belgische Tweede Klasse heerst er al een poosje grote onrust. De Belgische Bond heeft namelijk, nadat de competitie al drie speelrondes oud was, voetbalclubs Geel en Namen teruggeplaatst in de Tweede Klasse. Hierdoor moest het complete speelschema worden gewijzigd, wat leidde tot grote boosheid bij de overige zeventien teams.

De Belgische Bond zit met haar handen in het haar en ook met de hand bij de telefoon. Vele ontevreden Belgische voetbalclubs bellen namelijk naar de Bond om uitleg te vragen. De Belgen hebben door het toevoegen van Namen en Geel in de Tweede Klasse het complete wedstrijdschema overhoop moeten gooien. Er zijn echter al drie speelrondes afgewerkt door de andere zeventien voetbalteams. Die gespeelde wedstrijden worden in het nieuwe speelschema verwerkt en moeten uiteraard niet meer worden gespeeld. Van de laatste speelronde zijn bijvoorbeeld al zes van de negen duels afgewerkt.

Ook zouden teams uit de op één na hoogste Belgische Klasse doordeweeks op heel vreemde tijden moeten aantreden. Volgende week woensdagmiddag om 16.00 uur staan bijvoorbeeld enkele competitiewedstrijden gepland. Bovendien moeten in de komende drie weken, volgens het door de Bond gemaakte schema, zes competitierondes worden afgehaspeld.

Guido de Croock, Belgische Ligavoorzitter, verklaarde aan [i]VRT Teletekst [/i]: “Alles is in het honderd aan het lopen. Voor de zeventien clubs heeft de kalander(wijziging) heel wat gevolgen. Door het midweekvoetbal verliezen ze inkomsten: er zullen minder supporters zijn, er is geen catering voorzien en al het drukwerk kan de prullenbak in. De clubs moeten een compensatie krijgen, dit mag geen stille dood sterven.”

Het vierde probleem is dat er een oneerlijke strijd komt voor de te verdelen periodekampioenschappen. Het gedegradeerde Lierse SK speelt pas over een maand weer een thuiswedstrijd. Daarvoor speelt het vijf keer achter elkaar op vreemde bodem. De voorzitter van Lierse SK verwoordde het zo: “Vijf weken zonder thuismatch is een financiële ramp. We maken ons zorgen over de eerlijkheid van de periodekampioenschappen.”

De afgelopen twee weken zijn er geen wedstrijden gespeeld in de Belgische Tweede Klasse. Of deze oplossing door de clubs wordt geaccepteerd valt nog maar te bezien. Misschien volgen opnieuw wilde stakingen.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie