Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Grote Eredivisie-primeur aanstaande

Foto: Grote Eredivisie-primeur aanstaande

Shona Shukrula wordt de eerste vrouwelijke scheidsrechter in het Nederlandse betaald voetbal meldt de KNVB.  De voetbalbond schrijft dat de 32-jarige Alkmaarse promoveert naar de groep scheidsrechters betaald voetbal en in het seizoen 2024/’25 zal toewerken naar haar eerste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie.

Shukrula eerste vrouwelijke arbiter bij wedstrijden in betaald voetbal

Sinds het seizoen 2009/201 is de scheidsrechter al actief voor de KNVB. De afgelopen seizoenen was ze regelmatig arbiter in wedstrijden in de Tweede Divisie en sinds 2020 is Shukrula ook al te zien als vierde official bij Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden. Op het vrouwenniveau floot Shukrula al UEFA Women’s Champions League-wedstrijden en EK- en WK-kwalificatie-interlands.

Nu mag Shukrula zich ook gaan opmaken voor het hoogste treetje in het betaalde voetbal in Nederland. Het is eerst de bedoeling dat de vrouwelijke arbiter zich gaat richten op het fluiten van wedstrijden uit de Keuken Kampioen Divisie, maar in de toekomst hoopt Shukrula ook Eredivisie-wedstrijden te kunnen leiden. “Ik ben onwijs trots op mijn promotie naar de groep scheidsrechters betaald voetbal”, vertelt Shukrula in een eerste reactie op de site van de KNVB.

Shukrula kijkt uit naar debuut in betaald voetbal als scheidsrechter

“Hier heb ik vijftien jaar keihard voor gewerkt. Ik ben blij met het vertrouwen dat de KNVB in mij heeft, maar ik ben er nog niet. Mijn debuut ligt in het vooruitzicht, maar moet nog wel gebeuren. Vanaf nu focus ik me volledig op het maken van mijn eerste optreden als scheidsrechter in het betaald voetbal volgend seizoen”, besluit de arbiter.

Goede zaak dat het betaald voetbal ook vrouwelijke arbiters krijgt?

  • Ja, niks mis mee
  • Nee, daar wordt het niet beter van
226+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie