Groningen verlengt niet met Paul Matthijs

Soccernews

FC Groningen heeft besloten het aflopende contract met Paul Matthijs niet te verlengen. De beslissing, die volgens manager technische zaken Henk Veldmate vooral op basis van voetbaltechnische argumenten is genomen, was geen makkelijke.

De 32-jarige middenvelder speelt sinds 1992 in het shirt van de Noorderlingen. Slechts anderhalf seizoen maakte hij een uitstapje naar Alkmaar. Dit seizoen is hij aanvoerder. “In het geval van Matthijs spreek je niet van een zakelijk besluit. Paul heeft grote verdienste gehad voor de club en hoe hij momenteel met zijn positie binnen de selectie van FC Groningen omgaat, verdient ook een groot compliment. Wij hebben onze beslissing vooral op basis van voetbaltechnische argumenten genomen.”

Volgens Veldmate zou Matthijs weinig speelminuten krijgen, mocht zijn contract wel verlengd worden: “Wij vinden dat Matthijs het beste tot zijn recht komt op de positie van verdedigende middenvelder. Als je kijkt naar de samenstelling van de groep, dan hebben wij die positie met Danny Holla en Oluwafemi Ajilore goed bezet en ook naar volgend seizoen toe al op die manier ingevuld. Wij denken daarom dat Paul niet aan veel speelminuten zal toekomen en dan is het voor beide partijen wenselijk om naar een betere invulling te zoeken.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie