Go Ahead Eagles en ADO delen de punten

Soccernews

[b]Go Ahead Eagles – ADO Den Haag 1-1[/b]

De eerste play-offwedstrijd in het kader van de promotie en degradatie is inmiddels gespeeld. De wedstrijd, gespeeld in de Adelaarshorst te Deventer, bracht uiteindelijk geen winnaar naar voren. In een wat matig duel waren uiteindelijk Achmed Ahahaoui en Lex Immers de doelpuntenmakers. De wedstrijd eindigde dan ook in 1-1. Op 26 april staat de return gepland.

De opstellingen van beide teams voor aanvang van het duel waren als volgt:

[b]Go Ahead Eagles:[/b]
Moeliker; Bakkati, Göbel, Schoenmakers (C), Vosselman; Türk, Oosthout, Wissink; Smeekes, Ars, Ahahaoui.

[b]ADO Den Haag:[/b]
Zwinkels; Teixeira (C), el Moussaoui, Janmaat, Bosschaart; Knopper, Schwiebbe, Cornelisse; Verhoek, van de Haar, Knijnenburg.

In het begin was het vooral Go Ahead Eagles dat fel van zich afbeet. [i]The Eagles[/i] waren de baas over de bezoekers, die één schotkansje hadden via de opkomende Pascal Bosschaart. De ex-Feyenoorder had in de beginfase zijn vizier echter nog niet op scherp. Luttele minuten na de aftrap was het Sjoerd Ars, topscorer van Go Ahead, die aan mocht leggen. ADO-doelman Robert Zwinkels lag echter in de weg en voorkwam erger voor zijn team. Na een kleine twintig minuten was het toch echt ADO dat de overhand nam in Stadion ‘De Adelaarshorst’. De Haagse club kreeg via schoten van onder andere Richard Knopper en Wesley Verhoek verschillende mogelijkheden, alleen kreeg Kevin Moeliker, doelman van Go Ahead Eagles, geen onhoudbare ballen op doel waardoor hij zijn doel tot dusver schoonhield.

Zo tegen het einde van de eerste helft aan was de wedstrijd weer in evenwicht. Go Ahead moest af en toe flink ‘billenknijpen’, maar aan de andere kant was Orlando Smeekes ook dichtbij een treffer. Toch wist de Antilliaan doelman Zwinkels ook niet te passeren. Achmed Ahahaoui deed dat zo’n zeven minuten voor de rust wel. De Marokkaan passeerde de sluitpost van ADO Den Haag en Go Ahead leidde met 1-0. Dit was tevens de ruststand. Vlak na rust werd ADO Den Haag-aanvaller Yuri Cornelisse naar de kant gehaald door trainer Wiljan Vloet. Lex Immers kwam in de plek van de routenier. Ook werd het duel, dat voor de rust vriendschappelijk leek te blijven, wat gemener. De eerste kaart was er al snel na het begin van de tweede helft. Daryl Janmaat van ADO Den Haag werd onberispelijk op de bon geslingerd door arbiter Björn Kuipers.

Met in haar achterhoofd de return was ADO Den Haag niet veroordeeld tot ‘lange halen, snel thuis’ voetbal. De Hagenezen bleven gewoon rustig voetballen, en probeerden druk uit te oefenen op de verdediging van GAE. Toch was dat niet voldoende, want na een halfuur in de tweede helft was de stand nog altijd 1-0 in het voordeel van de gastheren. En dat wist de thuisploeg maar al te goed. Andries Ulderink gaf de opdracht geconcentreerd te blijven spelen, om sowieso de overwinning vast te houden. Toch wilde de oefenmeester de wedstrijd beslist krijgen, waardoor Go Ahead wat meer ging loeren op de counter en wachtte tot ADO opzichtig in de fout ging. Dat gebeurde ook. Doelman Zwinkels raakte bij een doeltrap de bal verkeerd, en deze kwam zomaar terecht bij Sjoerd Ars. De spits haalde uit, maar de sluitpost was alweer terug en kon de bal makkelijk vangen.

Op het moment dat diezelfde Ars gewisseld zou worden, sloeg ADO Den Haag genadeloos toe. Invaller Lex Immers wist Kevin Moeliker te passeren en de marge weer op nul te zetten. Vlak hierna werd Sjoerd Ars alsnog vervangen. Patrick Ax nam zijn plaats in, dan wel niet op het middenveld van [i]The Eagles[/i]. Ulderink voerde vlak voor tijd nóg een wissel door. Oguzhan Türk moest het veld ruimen voor Robbert Maruanaya. Bij zijn eerste balcontact was Maruanaya meteen gevaarlijk, maar Zwinkels bracht redding. ADO Den haag kreeg in de slotfase, net als tijdens de verloren thuiswedstrijd van FC Volendam afgelopen vrijdag (0-1), een aantal grote kansen, maar het mocht niet baten voor de bezoekers. Wiljan Vloet moest zich tevreden stellen met een gelijkspel en moet op 26 april opnieuw proberen de tweede ronde van de play-offs promotie/degradatie te behalen. Reacties van dit duel zullen uiteraard nog volgen.