Girona weet weer wat verliezen is: verrassende bekernederlaag bij Mallorca

Girona staat weer even met beide benen op de grond. De Spaanse stuntploeg ging woensdagavond in de kwartfinales van de Copa del Rey onderuit tegen Real Mallorca. Vooral in de eerste helft hadden de bezoekers weinig te vertellen.

Blind en co lopen halve finale Copa del Rey mis

Met veel vertrouwen reisde Girona af naar het eiland. De LaLiga-koploper wilde ook in het bekertoernooi goede zaken doen en de laatste vier bereiken. Afgelopen weekend werd er nog met 5-1 gewonnen van Real Mallorca. Sterkhouder Daley Blind stond wederom aan de aftrap. De Amsterdamse verdediger blaakt van het zelfvertrouwen: in het nieuwe kalenderjaar scoorde hij zelfs al drie keer. Tegen de nummer vijftien van Spanje ging het in de eerste helft al lelijk mis voor Girona.

3-0 bij rust

In een fase van een kwartier slikte het zelfs drie tegengoals. De Canadese aanvaller Cyle Larin liet zich in de 21ste minuut gelden door het openingsdoelpunt voor zijn rekening te nemen. Daarna was zijn maatje in de aanval behoorlijk op dreef. De ervaren Abdón Prats zorgde voor twee treffers voor een grote verrassing. De degradatiekandidaat kwam liefst 3-0 voor tegen de koploper.

Comeback komt te laat

In het tweede bedrijf moest Girona flink aan de bak om de schade te repareren. Vier wissels (twee bij rust, en twee na een uur spelen) moesten de ploeg van nieuwe energie voorzien. Halverwege de tweede helft kreeg Raíllo namens de gastheren twee keer geel, waarbij hij een penalty veroorzaakte. Cristhian Stuani mikte raak vanaf elf meter en gaf zijn formatie weer wat hoop. Diep in de blessuretijd maakte oud-PSV’er Sávio nog de 3-2, maar de aansluitingstreffer kwam te laat.

Na de vele successen in eigen land slikt Girona nu een domper. Het is uitgeschakeld in de kwartfinale van de beker, door de stunt mag Mallorca zich halve finalist noemen. Later vanavond speelt FC Barcelona bij Athletic Bilbao.