Gerard Joling: “Ajax gaat gewoon uitwijken”

Foto: Gerard Joling: “Ajax gaat gewoon uitwijken”

Gerard Joling heeft woensdagochtend in de 538 Ochtendshow nog maar eens verduidelijkt dat De Toppers hun concert in de Johan Cruijff ArenA niet gaan verplaatsen als Ajax de nacompetitie om Europees voetbal in moet.

De Toppers verkassen niet: ‘We hebben hier in Aalsmeer ook nog wel een voetbalveld’

“Het zou natuurlijk sowieso nooit kunnen. Dat wordt soms wel één jaar of twee jaar van tevoren al besproken. Er hangt geluid in voor een vermogen en alles zit erop en eraan, dus dat zou niet kunnen. Ajax gaat gewoon uitwijken”, vertelt Joling, die niet vindt dat Ajax voorrang zou moeten krijgen omdat het hoofdhuurder is.

“Wij hebben dan al twee concerten gedaan. Ze zijn een week bezig om daar alles op te hangen en dan kan je niet zeggen: we gaan het even binnen één dag eruit halen en dan gaat Ajax spelen. Zo fantastisch heeft Ajax nou ook weer niet gespeeld… Maar we hebben hier in Aalsmeer ook nog wel een voetbalveld. Wij gaan het gewoon doen en er zal een andere oplossing gevonden moeten worden. Het is voor Ajax natuurlijk hartstikke lullig, maar het gaat dit keer toch eventjes om de Toppers. Er is echt wel een grasveldje in Nederland te vinden waar Ajax kan spelen.”

Waarom Ajax moet hopen op bekerzege Feyenoord

Als Ajax vijfde wordt, zou uitgerekend rivaal Feyenoord nog als reddende engel dienst kunnen gaan doen. Mochten de Rotterdammers de beker winnen, schuift één Europees ticket op richting de nummer vijf van de competitie. Laatstgenoemde plaatst zich daarmee rechtstreeks voor de tweede voorronde van de Europa League. Ajax wil desgevraagd nog niet reageren op de situatie omdat het nog ‘te prematuur is’, klinkt het. Meer over het beschreven scenario in de video hieronder.

Snap jij dat De Toppers niet willen uitwijken?

  • Ja
  • Nee
228+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie