‘Genadeklap: De Ligt op weg naar de uitgang’

Foto: ‘Genadeklap: De Ligt op weg naar de uitgang’

Matthijs de Ligt heeft bij Bayern München opnieuw met teleurstellend nieuws te maken gekregen. De Duitsers zijn volgens The Athletic namelijk voornemens om Eric Dier definitief vast te leggen.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Bayern München langer door met Dier

De Brit kwam in de winterstop over om de verdedigende problemen voor Thomas Tuchel op te lossen. Bayern München betaalt 4 miljoen euro aan huurkosten en heeft komende zomer de mogelijkheid om hem gratis definitief over te nemen. Dan loopt namelijk ook zijn verbintenis af bij Tottenham Hotspur, waarvoor hij de voorbije jaren speelde.

Volgens het Engelse medium is Bayern München zeer tevreden over de inbreng van Dier en is het intussen zeker dat hij een contract tot de zomer van 2025 krijgt. Het betekent dat De Ligt met extra concurrentie te maken krijgt. Daardoor krijgt de Oranje-international het komend seizoen wederom lastig om in het basisteam terecht te komen.

Problemen stapelen zich op voor De Ligt

Het vertrek van de Nederlander hangt dan ook in de lucht. Bayern München, dat het dit seizoen zeer lastig heeft in de Bundesliga, maakte in competitieverband dit voetbaljaar slechts 15 keer gebruik van hem, waarvan tienmaal als basisspeler. Ook in de Champions League zat hij veelal op de reservebank.

De ontevredenheid neemt bij De Ligt kortom toe, waardoor het een serieuze optie lijkt om komende zomer naar een nieuwe uitdaging te zoeken. Onder meer Manchester United wordt genoemd als zijn mogelijke nieuwe bestemming. Het zou een hereniging tussen Erik ten Hag en De Ligt betekenen, die anderhalf jaar met elkaar samenwerkten.

Wat kan De Ligt het beste doen?

  • Blijven
  • Vertrekken
5697+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie