‘Geen boycot, maar wel strafbankje voor Vandaag Inside-ster’

Foto: ‘Geen boycot, maar wel strafbankje voor Vandaag Inside-ster’

Het is inmiddels al meerdere maanden geleden dat Pieter Cobelens aan mocht schuiven in Vandaag Inside. De voormalig legerbaas keerde niet meer terug in de studio sinds zijn pittige discussie met Johan Derksen over de rol van Israël in de oorlog in Hamas.

Waarom verschijnt Pieter Cobelens niet meer in Vandaag Inside?

Entertainmentdeskundige Victor Vlam sprak Cobelens onlangs en stelde hem twee vragen, vertelt-ie in de podcast De Communicado’s. “De eerste vraag is: ‘Wil jij nog wel komen? Dus klopt het misschien dat jíj Vandaag Inside hebt gecanceld?’ Nou, daarover is hij heel duidelijk. Hij zegt: ‘Als ik word uitgenodigd, kom ik.’ Met andere woorden: zijn ruzie met Johan Derksen is geen reden om niet meer te komen naar Vandaag Inside.”

“En dus is de enige logische conclusie dat hij al een tijdje niet meer wordt uitgenodigd. Johan Derksen zei in de van: ‘Ja, maar als iemand al drie weken niet verschijnt, wordt er automatisch gezegd dat die persoon is gecanceld.’ Nou, Pieter Cobelens is dus al bijna vier maanden niet meer geweest, dus dat daar iets aan de hand is, dat is wel duidelijk”, vertelt Vlam.

Collega Lars Duursma vult aan: “Terwijl er natuurlijk wel heel veel geopolitiek nieuws is. Want soms heb je natuurlijk als je een bepaald specialisme hebt, dat je gewoon een tijd lang niet meer wordt uitgenodigd. Maar geopolitiek, ja, het zijn drukke tijden geweest in de wereld de afgelopen vier maanden.”

Vlam: “Genoeg reden om hem inderdaad uit te nodigen. Dus ik heb hem een tweede vraag gesteld. Ik heb hem eigenlijk gewoon gezegd van: ‘Ja, het feit dat jij vier maanden niet bent uitgenodigd, dat zie ik een klein beetje als dat ze je op het strafbankje hebben gezet. Zie jij dat ook zo?’ Nou, daarover heeft hij geen antwoord willen geven.”

Tekst gaat verder onder de Youtube-video.

‘Geen boycot, maar wel strafbankje voor Pieter Cobelens’

Maar waarom doorbreekt Cobelens de stilte niet? “Dat begrijp ik wel, want het is natuurlijk een beetje een gevoelige zaak. Het feit dat hij geen antwoord geeft op die vraag, dat maakt voor mij duidelijk dat hij het misschien ook wel een klein beetje zo ziet. Anders had hij dat wel simpelweg ontkend. Maar dat hij het niet wil bevestigen, vind ik ook wel logisch. Ik denk dat dat waarschijnlijk niet in goede aarde was gevallen bij Vandaag Inside. Dus we kunnen hier ook tegen de mensen van VI zeggen: Pieter is hier gewoon heel nederig over, die zoekt niet de publiciteit op. Ik heb hem benaderd, hij niet mij, etcetera, etcetera. Maar ja, goed, hij zit dus gewoon op het strafbankje.”

Vlam denkt dat het vooral vanuit Derksen komt. “Als ik tussen de regels doorlees heb ik het idee dat hij zich in dat conflict misschien iets teveel als de generaal, die hij natuurlijk vroeger was, heeft opgesteld. En misschien iets te weinig als de loyale soldaat die hij in de context van Vandaag Inside is, want het is natuurlijk wel het programma van Johan. Misschien was hij niet voldoende respectvol. Nogmaals, dat is mijn tussen de regels doorlezen, wat er gebeurt, zou kunnen zijn. Hoe dan ook, ik denk dat het er allemaal ook niet zo heel veel toe doet. Maar kom terug. Hij is een goede gast en ook een beetje een character. Ik vind Arend Jan Boekestijn er toch minder goed bij passen.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Hoop jij dat Pieter snel weer aanschuift?

  • Ja
  • Neh
144+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:10
3+
‘Ajax hengelt naar jeugdspeler FC Emmen’
13:00
5+
NEC-helden geven tips voor de bekerfinale | SN Meet Zomer & Leiwakabessy
12:41
17+
Chelsea neemt afscheid van Nederlands talent
12:29
60+
Opbloeiende Brobbey benoemt ‘grote droom’
12:17
68+
Jan Smit oordeelt snoeihard over FC Volendam
12:00
47+
Slot verdedigt: Giménez drastisch achteruit na winterstop
11:47
0+
Voorbeschouwing: kan NEC verrassen en de bekerfinale winnen of pakt Feyenoord de veertiende cup?
11:45
31+
Sierd de Vos onthult ‘bijzondere’ droomgast
11:30
10+
Dumfries als voorbeeld: “Daar kijk ik wel naar op”
11:15
70+
‘Nagelsmann heeft groot nieuws voor Bayern München’
10:59
117+
Italiaanse media lyrisch over Oranje-tweetal: “Overweldigde iedereen”
10:45
27+
NEC kruipt uit dal: “Leek geen einde aan de ellende te komen”
10:29
91+
‘Vandaag Inside-gasten vluchten door achteruitgang’
10:15
575+
‘Megamiljoenendeal voor Brian Brobbey’
10:00
502+
Vermoedelijke opstelling NEC in bekerfinale tegen Feyenoord: opluchting in Nijmegen
09:54
287+
‘Bekerwinst niet nodig voor Feyenoord, twee keer dik gewonnen van Ajax’
09:39
16+
Trotse De Roon: “Als het zelfs tegen het grote Liverpool kan…”
09:24
478+
Onthuld: ‘Hélène Hendriks gespot met 22-jaar oudere vlam’
09:09
248+
‘Ajax-blunder met AZ-toptalent’
08:55
791+
Wilfred Genee doet boekje open over ‘Vandaag Inside-blaag’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie