“Frenkie is een van de beste middenvelders ter wereld”

Foto: “Frenkie is een van de beste middenvelders ter wereld”

Frenkie de Jong stelde onlangs dat hij nog lang niet tevreden is over zijn huidige niveau bij Barcelona. Xavi Hernández reageerde op een persconferentie op die uitspraken en liet blijken dat hij maar al te blij is met zijn terugkeer na zijn blessure.

Xavi zeer tevreden over De Jong

De Nederlander tekende in de zomer van 2019 in Spanje zijn eerste contract en groeide de voorbije jaren uit tot een belangrijke kracht. Aangezien Sergio Busquets echter ook op het middenveld speelde, en vrijwel dezelfde positie bekleedde, moest De Jong zich de voorbije seizoenen veelal aanpassen aan de Spanjaard.

Afgelopen zomer vertrok Busquets naar Inter Miami, waarna Xavi met De Jong op zoek ging naar zijn beste plek. “We hebben een positie gevonden die perfect bij zijn kwaliteiten past”, stelt Xavi. “Als hij er niet bij is, merk je dat meteen. Hij is een fundamentele speler voor ons. Hij heeft leiderschapskwaliteiten en is een buitengewone speler, een van de beste middenvelders ter wereld.”

Ontwikkeling bij Barcelona

Het leek dan ook hét seizoen te worden van De Jong, maar eind september kreeg hij met een zware teleurstelling te maken. In het thuisduel met Celta de Vigo raakte hij namelijk geblesseerd aan zijn enkel, waardoor hij bijna twee maanden vanaf de kant moest toekijken. Eind november maakte hij weer zijn eerste minuten.

De 26-jarige De Jong is streng op zichzelf en vindt dat hij de komende maanden een hoger niveau moet aantikken. Xavi herkent de winnaarsmentaliteit van de Oranje-international. De oefenmeester vindt echter dat De Jong een groot compliment verdient. “Hij eist heel veel van zichzelf. Hij heeft een geweldige ontwikkeling doorgemaakt, qua volwassenheid en het niveau van zijn spel.”

Is De Jong onmisbaar voor Barcelona?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
753+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie