‘Frenkie de Jong-tegenvaller voor Koeman’

Foto: ‘Frenkie de Jong-tegenvaller voor Koeman’

Frenkie de Jong lijkt voorlopig niet in actie te kunnen komen voor FC Barcelona. De middenvelder raakte zondag in het duel met Athletic de Bilbao lelijk geblesseerd aan zijn enkel en zijn trainer Xavi was na afloop van de wedstrijd niet hoopvol gestemd. Daarnaast verloren de Catalanen ook nog Pedri met een blessure.

Pedri en Frenkie de Jong langdurig uitgeschakeld bij Barcelona

In de eerste helft ging De Jong al door zijn enkel en moest hij noodgedwongen na 26 minuten spelen gewisseld worden. Ook Pedri moest in het eerste bedrijf al het strijdtoneel verlaten en ook dat voelde als een harde klap voor Barcelona-trainer Xavi. “Die blessures doen pijn, want ze zijn allebei erg belangrijk voor het team”, vertelde de oefenmeester op de persconferentie na afloop van de wedstrijd.

De trainer van Barcelona was dan ook somber gestemd. “We weten maandag meer, maar het ziet er niet goed uit. Het team wordt geraakt door deze blessures.” Het 0-0 gelijke spel kwam minder hard aan bij Xavi dan de blessures, die verwacht dat De Jong en Pedri voorlopig niet inzetbaar zullen zijn. “We zijn teleurgesteld over deze hele avond, maar in het bijzonder vanwege de afwezigheid van De Jong en Pedri. Ik verwacht dat ze meerdere wedstrijden moeten missen, wat erg zonde is.”

Tot de interlandperiode komt Barcelona nog driemaal in actie, waarin de degens worden gekruist met Real Mallorca, Napoli (Champions League) en Atlético Madrid. Vervolgens staan de interlandperiodes op het programma, maar het is maar de vraag of bondscoach Ronald Koeman dan een beroep kan doen op De Jong.

Denk jij dat De Jong de interlands van Oranje haalt?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
137+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie