‘Frenkie de Jong koerst af op megatransfer’

Foto: ‘Frenkie de Jong koerst af op megatransfer’

De geruchten worden steeds hardnekkiger dat Frenkie de Jong komende zomer vertrekt bij FC Barcelona. Met Paris Saint-Germain dient zich een serieuze optie aan.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Vertrek Frenkie de Jong bij Barcelona lijkt realistisch

PSG neemt na dit seizoen afscheid van Kylian Mbappé. De Franse steraanvaller loopt in de zomer uit zijn contract en heeft volgens verschillende media definitief besloten om geen nieuw contract aan te gaan. Een aderlating voor de Parijzenaars, maar de clubleiding is geenszins voornemens om de sportieve ambities in de ijskast te plaatsen. Om die reden liggen er serieuze transferplannen op tafel voor het nieuwe seizoen.

De Jong staat volgens El Mundo Deportivo hoog op het wensenlijstje van PSG. In het seizoen 2018-2019 was de Ligue 1-grootmacht ook al serieus in de race, maar destijds gaf de middenvelder zijn jawoord aan FC Barcelona. Vijf jaar later dreigt hij te vertrekken bij de Catalaanse club.

Honderd miljoen euro voor Frenkie de Jong

De Spaanse sportkrant schrijft dat De Jong nog altijd niet heeft gereageerd op een nieuw contractaanbod. Het principe is duidelijk: de middenvelder moet akkoord gaan met een verlaagd salaris. Mocht hij weigeren, dan is FC Barcelona voornemens om hem te verkopen. Daar hangt wel een voorwaarde aan vast: een transfersom van zo’n honderd miljoen euro…

PSG is overigens niet de enige optie. Ook Premier League-clubs worden gelinkt aan De Jong, waaronder Chelsea en Manchester United.

Vertrekt hij komende zomer?

  • Ja
  • Nee
623+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie