Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Frans van Seumeren is woest en wilde opstappen

Foto: Frans van Seumeren is woest en wilde opstappen

FC Utrecht-investeerder en grootaandeelhouder Frans van Seumeren is kapot van de rellen die zich voordeden tijdens de finale van de Europese play-offs. Tijdens en na het duel met Go Ahead Eagles ging het mis op de tribunes en het veld. Van Seumeren baalt flink en overwoog zelfs op te stappen.

“Een stel vandalen verkloot het voor de rest”

Woest is Van Seumeren op zijn zachtst gezegd. Niet alleen over de rellen, maar ook over de collectieve straffen die hedendaags te pas en te onpas worden uitgedeeld. Na de verloren finale in de eigen Galgenwaard ging het mis. Honderden relschoppers misdroegen zich binnen en buiten het stadion tot groot ongenoegen van Van Seumeren: “Een stel vandalen verkloot het voor de rest.” Na Feyenoord neemt nu ook FC Utrecht harde maatregelen. De relschoppers kunnen rekenen op een stadionverbod en een flinke boete. Ook zullen er netten worden opgehangen in het stadion. Burgermeester Dijksma liet ook van zich horen: “Het is echt essentieel om met elkaar in rustiger vaarwater te komen, want deze situatie is niet langer houdbaar. We houden dit met elkaar zo niet langer vol.”

Van Seumeren is er klaar mee

Van Seumeren zit er doorheen. Hij is kapot. Niet alleen van het mislopen van Europees voetbal. “Ik ben ziek van de situatie. Ziek van het feit dat we geen Europees voetbal hebben gehaald, ziek van wat er is gebeurd zondag en ziek van de hele nasleep. De Kater is enorm. Het gaat nu op het nieuws en in de krant over de supporters van FC Utrecht die zich misdragen. Maar dat zijn helemaal geen supporters, dat zijn vandalen. Mensen die ons mooie spelletje kapot maken. We leven heel erg mee met de slachtoffers, waaronder agenten en vrijwilligers die dit zondag van dichtbij hebben meegemaakt.”

Twijfels over stoppen

De afgelopen dagen zijn er dertig stadionverboden uitgedeeld aan relschoppers. Dit aantal kan nog oplopen. De club doet er alles aan om iedere dader te identificeren. “We hebben goed in beeld wie zich buiten het stadion, maar ook op de thuistribunes en in het uitvak hebben misdragen. Uit een eerste analyse blijkt dat een aantal mensen dat zich rondom Stadion Galgenwaard heeft misdragen, de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles niet heeft bezocht. Waaronder ook mensen met een stadionverbod. De sleutel tot de oplossing van deze problematiek is dat we samen moeten optrekken”, aldus directeur Thijs van Es.

Voor Van Seumeren zijn de druiven zuur. Ook hekelt hij de collectieve straffen die worden uitgedeeld. FC Utrecht mag zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen geen supporters toelaten. “De gemeente en de burgermeester helpen niet mee, ik voel me vreselijk in de steek gelaten door hen. Deze collectieve straf is buitenproportioneel. Daar is iedereen binnen FC Utrecht het over eens. Tegelijkertijd wil en moet ik deze club beschermen. En gelukkig sta ik niet alleen.” Van Seumeren maakte vaker roerige tijden mee bij FC Utrecht. Echter komt het punt steeds dichterbij dat hij daadwerkelijk ermee stopt. “Ik heb in het verleden al aangegeven dat, wanneer de hooligans niet ophouden met rellen, ik de handdoek mogelijk in de ring zou gooien en afstand zou nemen van FC Utrecht. In mijn emotie heb ik daar de laatste dagen ook weer over getwijfeld”, aldus Van Seumeren.

Dadergerichte aanpak boven collectieve straffen?

  • Ja
  • Nee
146+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:13
6+
De Ligt baalt: “Valse start van het toernooi”
16:00
18+
Van Dijk reageert: kritiek op Oranje terecht?
15:47
53+
‘Ultieme poging om Vitesse te redden’
15:35
57+
‘Genadeklap voor Wilfred Genee’
15:23
96+
‘PSV tussen hoop en vrees op transfermarkt’
15:12
251+
‘Feyenoord-klap binnen enkele weken’
15:00
67+
‘Van Nistelrooij terug naar Manchester United’
14:48
20+
Edson Álvarez in tranen van het veld bij Mexico in Copa América
14:29
123+
‘Keiharde transferdreun voor Zirkzee én Memphis’
14:09
298+
Ajax slaat weer een slag: volgend toptalent is binnen
13:50
156+
Boos FC Barcelona vernietigt nieuwe Nike-shirts
13:30
1361+
Farioli gooit deur dicht: ‘Geen nieuwe Antony of Martínez bij Ajax’
13:30
50+
Nederlandse journalist opgepakt tijdens EK wegens drone-vliegen
13:10
92+
‘Bedrijvig Bayern München haalt volgende vedette binnen’
12:50
224+
Ajax-scout over flop Mikautadze: “Dát is de reden waarom hij niet slaagde”
12:45
73+
Voorbeschouwing Nederland – Oostenrijk: Kroont Nederland zich tot groepswinnaar?
12:30
85+
Faber legt uit waarom hij vertrekt bij PSV
12:11
232+
Arbiter Nederland-Oostenrijk bekende van PSV, Feyenoord en Ajax
12:00
257+
Nieuwe realiteit: Oranje – Spanje ook in EK-finale?
11:44
136+
‘Priske neemt 27-jarige (!) assistent mee naar Feyenoord’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie