Foden en Haaland doen Manchester United de das om

Foto: Foden en Haaland doen Manchester United de das om

Manchester United mocht deze zondag eventjes hopen op een goed resultaat in de derby tegen Manchester City, na de geweldige 0-1 van Marcus Rashford in het Etihad Stadium. The Citizens knokten zich echter terug en wisten het volle pond toch nog te grijpen, na goals van Phil Foden (twee) en Erling Haaland.

United mag even hopen, maar die hoop vervliegt al snel

Het verschil tussen The Red Devils en hun grote aartsvijand in de Premier League is enorm, vijftien punten vóór de derby. En dan kon trainer Erik ten Hag in het blauwe gedeelte van Manchester ook nog eens niet beschikken over een aantal sterkhouders, zoals Lisandro Martínez en Rasmus Højlund. Maar toch wist United te verrassen.

Alhoewel, City maakte het spel voor eigen publiek en was vele malen gevaarlijker, dus het doelpunt van Rashford kwam eigenlijk een beetje uit de lucht vallen. Letterlijk gezien ook overigens, want de (veelvuldig bekritiseerde) aanvaller scoorde met een verschroeiende pegel.

Wereld van verschil

Na de pauze was alles echter anders. Wat het scoreverloop betreft dan, want het spelbeeld bleef onveranderd. The Citizens vielen aan en United hield tegen. Dat lukte ook nog best aardig, dankzij een paar geweldige reddingen van André Onana, maar tegen een afstandsschot van Foden was de Kameroener niet bestand.

Daarna was het gedaan met de ambities van Ten Hag en de zijnen: Foden maakte zijn tweede van de zondag na een een-tweetje met invaller Julián Álvarez, waarna Erling Haaland (die eerder nog op knullige wijze gemist had) het duel in het slot gooide.

Scoreverloop: 0-1 (8′) M. Rashford, 1-1 (56′) P. Foden, 2-1 (80′) P. Foden, 3-1 (90′) E. Haaland

Terechte uitslag?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
54+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie