Finse topclub HJK Helsinki heeft interesse in Cambuur-middenvelder Mitchel Paulissen

Foto: Finse topclub HJK Helsinki heeft interesse in Cambuur-middenvelder Mitchel Paulissen

De Finse topclub HJK Helsinki heeft interesse in Mitchel Paulissen, die een aflopend contract heeft bij eredivisionist Cambuur. De middenvelder gaat ook nog om de tafel met de Friese club om te praten over een eventueel langer verblijf. Dat bevestigt zijn zaakwaarnemer Robert Postma tegenover SoccerNews.nl.

Het contract van de 29-jarige Paulissen, die sinds 2019 voor Cambuur speelt, werd begin april formeel opgezegd door de Friezen. “Etienne Reijnen (nieuwe technisch directeur, red.) heeft me onlangs gebeld met de vraag wat de plannen van Mitchel zijn. Er zal nog een gesprek gaan volgen, maar dan moet Cambuur wél met een goed plan komen”, legt Postma verder uit.

Finland

“Gezien zijn leeftijd gaat Paulissen namelijk niet zomaar voor één jaar bijtekenen. Voor wat betreft zijn toekomst zal dat voor meerdere jaren moeten zijn, ook financieel is het belangrijk. Mitchel wil misschien graag naar het buitenland. De Finse topclub HJK Helsinki heeft via een goed contact van mij interesse in hem getoond, maar dit hebben we vooralsnog even geparkeerd.”

De zaakwaarnemer van geboren Limburger Paulissen geeft verder aan dat de middenvelder een avontuur in Azië als optie ziet. “Mitchel heeft contact gehad met Wiljan Pluim (oud-speler van Vitesse en Roda JC, red.), die kampioen is geworden is in Indonesië. ‘Kom hierheen Mitchel’, zei hij. Dus dan is het aan mij om dat te gaan regelen”, vervolgt Postma.

Vanuit Limburg, waar Paulissen jarenlang voor Roda JC speelde, is er volgens Postma vooralsnog geen interesse getoond door de vier profclubs aldaar. “Maar dat kan nog komen. In Duitsland zijn we ook voor Mitchel aan het kijken wat daar mogelijk is. Hij is in de afgelopen seizoenen als voetballer en mens een stuk volwassener geworden. Dat kunnen clubs goed gebruiken.”

Mitchel Paulissen kwam dit seizoen in 26 wedstrijden in actie voor Cambuur. Hierin scoorde hij twee keer.

Moet Cambuur Mitchel Paulissen voor meerdere seizoenen gaan vastleggen?

  • Ja
  • Nee
131+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie