Financiële Oranje-klapper voor KNVB

Foto: Financiële Oranje-klapper voor KNVB

Het Nederlands elftal en de Oranje Leeuwinnen hebben vorig seizoen de nodige miljoenen in het laatje gebracht bij de KNVB. De voetbalbond heeft een slordige negen miljoen euro ontvangen aan UEFA-premies schrijft Voetbal International. Dat bedrag komt voort uit de deelname van de mannen aan de Nations League en de vrouwen aan het WK.

Oranje en Oranje Leeuwinnen halen miljoenen binnen voor KNVB

Oranje wist vorig seizoen de finaleronde van het Nations League-toernooi te bereiken in een poule met België, Wales en Polen. Alleen deelname aan het toernooi was al goed 2,25 miljoen euro, waarna het bedrag werd verdubbeld met het bereiken van de Final Four. Ook de deelname zelf aan het eindtoernooi leverde nog eens 2,5 miljoen euro op, terwijl er ook nog een deel werd verkregen uit de ticketverkoop. Het leverde Oranje uiteindelijk een bedrag van 7,7 miljoen euro op.

De Nederlandse vrouwen speelden het EK in Engeland en wisten de groepsfase te doorstaan. Vervolgens werden de Oranje Leeuwinenn direct uitgeschakeld door Frankrijk. In de verlenging werden de speelsters was toenmalig bondscoach Mark Parsons uitgeschakeld. De Oranje Leeuwinnen kregen in totaal nog geen miljoen euro aan premies. De startpremie bedroeg 0,6 miljoen euro, waarna er nog een bedrag van 0,775 miljoen euro werd verdiend middels geleverde prestaties. Volgens het financiële rapport van de UEFA heeft Nederland in totaal 8,803 miljoen aan premies ontvangen.

Moeten de premies in het vrouwenvoetbal gelijk worden getrokken aan het mannenvoetbal?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
267+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie