Feyenoorders zeer bezorgd na KNVB-aanstelling

Foto: Feyenoorders zeer bezorgd na KNVB-aanstelling

De aanstelling van Frank Paauw als bondsvoorzitter van de KNVB is niet goed gevallen bij Supportersvereniging De Feijenoorder. De Rotterdammers vrezen dat vooral de uitsupporters de dupe zullen zijn van deze benoeming.

Feyenoord-fans niet blij met Paauw als nieuwe bondsvoorzitter KNVB

Vorige week maakte de KNVB bekend dat Paauw de opvolger van Just Spee in Zeist wordt. Hierdoor stopt eerstgenoemde met zijn werkzaamheden als korpschef van de Amsterdamse politie. Paauw liet in oktober nog weten dat wat hem betreft geen uitsupporters meer welkom zouden moeten zijn bij Europese wedstrijden van Nederlandse clubs. Naast de kritische Feyenoorders is de aanstelling ook bij diverse PEC Zwolle-fans in verkeerde aarde gevallen.

“Met de eerdere uitspraken en visie van Frank Paauw zien wij als vereniging geen positieve ontwikkeling in de supporterswereld”, reageerde FSV De Feijenoorder op de eigen website. “Voor de vereniging is het heel duidelijk dat Frank Paauw, mede door eerdere uitspraken, niet de geschikte persoon voor de normalisering in de verhoudingen rondom voetbalwedstrijden.”

“Voetbal zonder supporters is niets”

De supportersvereniging stipt nogmaals het belang van aanwezige fans aan. “Iemand die zich zo keert tegen volle stadions, vakken leeg wenst te laten en fanatieke sfeer verhogende groepen wilt weigeren, hoort niet thuis op een plek waar hij of zij juist deze cultuur dient te beschermen. Voetbal zonder supporters is niets.” FSV De Feijenoorder hoopt op een reactie van de voetbalbond. “Feyenoord Supportersvereniging De Feijenoorder vraagt de KNVB om op korte termijn met een reactie te komen waarom Paauw de ideale voorzitter zou zijn in deze functie.”

Snap je deze reactie?

  • Ja, de uitsupporter komt in het geding
  • Niet helemaal
632+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie