‘Feyenoorder’ Elia erkent: “Droom om voor Ajax te spelen’

Foto: ‘Feyenoorder’ Elia erkent: “Droom om voor Ajax te spelen’

Eljero Elia beleefde een van zijn beste perioden in zijn voetbalcarrière bij Feyenoord. Het was echter niet direct een droom om voor Feyenoord uit te komen, zo erkent hij in Tussen de Palen op Ziggo Sport.

Rijke voetballoopbaan van Elia

De pijlsnelle buitenspeler begon zijn loopbaan ooit bij ADO Den Haag, waarna hij in 2007 voor FC Twente ging spelen. In Enschede was hij dermate succesvol dat hij een transfer naar Hamburger SV verdiende. Vervolgens speelde hij voor Juventus, Werder Bremen, Southampton, Feyenoord, Basaksehir, FC Utrecht en ADO Den Haag.

In twee seizoenen in Rotterdam won Elia zowel de KNVB Beker als Nederlandse landstitel. Daaraan leverde hij een belangrijke bijdrage, waardoor hij zeer tevreden terugkijkt op die periode. Als jonge speler was het echter niet zijn grote doel om in de clubkleuren van Feyenoord uit te komen, maar hoopte hij juist ooit om voor Ajax te spelen.

Trotse Feyenoorder wilde voor Ajax spelen

Dat maakt Elia bekend in het programma, waarin hij terugblikt op zijn rijke voetballoopbaan. “Ik ga niet liegen, maar het was een droom om voor Ajax te spelen. Ik kende Feyenoord eigenlijk nog niet als club, maar ik ben echt van Feyenoord gaan houden”, zo vertelt Elia, die ook in Italië en Turkije het kampioenschap won.

Elia vindt het nog altijd speciaal om aan Feyenoord terug te denken. “De liefde die ik daar heb gekregen, heb ik bij geen enkele andere club gekregen. Elke keer als ik op een tegenstander afging, kreeg ik een extra boost. De supporters werden helemaal gek na elke actie die ik maakte. Dat gevoel is gewoon niet te beschrijven.”

Was Elia een goede voetballer?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
386+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie