Feyenoord-mislukking vindt nieuw onderdak

Foto: Feyenoord-mislukking vindt nieuw onderdak

Bij Feyenoord wist hij weinig indruk achter te laten, maar Aliou Baldé heeft in de clubkleuren van Lausanne Sport een mooie transfer veroverd naar Frankrijk. De komende jaren speelt de aanvaller voor OGC Nice.

Teleurstellende Feyenoord-periode Baldé

Baldé kwam in 2021 in Rotterdam binnen en probeerde Arne Slot te overtuigen van zijn kwaliteiten. De oefenmeester was bepaald niet onder de indruk van wat de buitenspeler liet zien. Tegenover het Algemeen Dagblad stelde hij zelfs dat hij vond dat Baldé niet hard genoeg werkte om in Feyenoord 1 te komen.

Wegens gebrek aan speeltijd, Baldé voetbalde slechts 49 minuten voor Feyenoord, besloot de club om hem te laten vertrekken. Het Zwitserse Lausanne Sport legde een miljoen euro op tafel, in de hoop dat hij het bij zijn nieuwe club wel zou laten zitten. Het bleek de juiste stap te zijn, want de voorbije maanden liet hij een goede indruk achter.

Avontuur in het buitenland

De 20-jarige Baldé veroverde direct een basisplaats en kwam tot 19 wedstrijden in het eerste team. Tijdens de duels was hij goed voor 7 doelpunten en 4 assists, waarmee hij een belangrijke bijdrage leverde aan de prestaties van zijn team. Hij zorgde er bovendien voor dat er buitenlandse interesse op gang kwam.

OGC Nice was nog op zoek naar een snelle aanvaller en bekeek Baldé meermaals, waarbij hij een goede indruk achterliet. De Fransen namen vervolgens contact op met zijn Zwitserse werkgever en spraken meermaals over de transfersom. Beide clubs kwamen uiteindelijk tot een bedrag van 7 miljoen euro, waarmee Baldé de komende jaren in Frankrijk onder contract staat.

Gaat Baldé bij OGC Nice slagen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik verwacht het niet
135+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie