Feyenoord-investeerders afgehaakt door bedreigingen

Foto: Feyenoord-investeerders afgehaakt door bedreigingen

Mark Koevermans legt zijn taken als algemeen directeur van Feyenoord per 1 december aanstaande neer wegens de bedreigingen die hij en zijn familie ontvingen uit de achterban. Die bedreigingen hebben verstrekkende gevolgen, voor de hele club…

Wedden op wedstrijden van Feyenoord? Dat doe je bij bet365! Krijg €100 bonus!

De Rotterdammers hebben geld nodig en waren een tijdje geleden in onderhandeling met potentiële investeerders, die volgens president-commissaris Toon van Bodegom afgehaakt zijn na het incident rond Koevermans. “Er is een causaal verband”, vertelt de beleidsbepaler op een persconferentie.

‘Het móét ophouden’

Van Bodegom vindt het alleszins frustrerend dat er nog geen oplossing is voor de terugkerende incidenten bij Feyenoord… “Het is vervelend, het is triest, het schaadt de club en we hebben afgelopen twintig jaar veel meegemaakt. We moeten proberen tot een oplossing komen. We kunnen daar niks over zeggen, we zijn er mee bezig. Maar het moet gewoon een keer ophouden.”

Koevermans wilde het Legioen aanpakken en dat viel niet goed bij (een deel van) de achterban. Mark wilde graag het ruwe randje van Feyenoord weghalen, dat vond hij verleden tijd”, aldus Gérard Moussault, vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen. “De supporters moeten zich veilig voelen. Maar het is een breed maatschappelijk probleem geworden, en dat kunnen we niet alleen oplossen. We hebben wel ideeën, en daarover zijn we in overleg op landelijk gebied. Het liefste zien we een lik op stuk beleid. We hebben niet de middelen om in eigen huis de baas te zijn.”

Niet alleen Feyenoord

Hij benadrukt wel dat dit wat hem betreft geen probleem is dat enkel en alleen in Rotterdam-Zuid speelt: “Zij die het veroorzaken zijn géén supporters. We hebben een verantwoordelijkheid waar het onze supporters en hooligans betreft, maar we zijn ook aangewezen op de steun van de overheid. We willen het veel breder aanpakken.”

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Trieste situatie?

  • Vind ik echt, ja
  • Vind ik niet
683+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie