‘Feyenoord intimideert, niemand is bang voor Ajax’

Foto: ‘Feyenoord intimideert, niemand is bang voor Ajax’

Ajax was vóór het ontslag van trainer Maurice Steijn dramatisch, maar is nu wéér dramatisch. En Ruud Gullit ziet het van kwaad tot erger worden. Volgens de oud-voetballer van onder meer AC Milan is helemaal niemand meer bang voor de Amsterdammers.

Ruud Gullit onder de indruk van Feyenoord, sabelt Ajax neer

Dat schrijft hij in ieder geval in De Telegraaf. “Of het nu Go Ahead Eagles, NEC, AZ of Bodø/Glimt is, niemand is meer bang voor Ajax”, begint de Gouden Bal-winnaar. “Voorheen speelde je tegen het Ajax-shirt dat imponeerde, tegenwoordig speel je tegen spelers die tekortkomen voor het niveau van Ajax.”

Tegen AZ koos coach John van ‘t Schip voor een 5-3-2-formatie en dat vindt Gullit begrijpelijk. “Als je zo op de pijnbank wordt gelegd in Noorwegen, dan reis je niet met een gerust gemoed af naar Alkmaar. Het 4-3-3 van Ajax tegen Bodø/Glimt werkte niet en dus kwam Van ’t Schip met een andere tactische variant.”

“Achteraf is het eenvoudig te veroordelen, maar hoe zou het zijn afgelopen tegen AZ met een 4-3-3?”, vraagt de oud-international van Oranje zich af. “Als trainer, zeker als trainer van Ajax, kan je het nooit hardop zeggen dat je de schade zoveel mogelijk wil beperken en proberen één of drie punten weg te kapen. Maar in de situatie waarin Van ’t Schip verkeert, ga je wel zo denken als trainer. Voor spelers geldt hetzelfde.”

‘Feyenoord speelt intimiderend’

Bij Feyenoord hangt de vlag er anders bij, aldus Gullit: “Het spel dat Feyenoord onder Arne Slot speelt, is imponerend en tegelijk intimiderend. De kracht zit ook in het vechten. Dan vind ik niet dat je moet klagen over het spel van AS Roma en de intimidatie van Italiaanse kant. Het is jammer dat het voor Feyenoord mis gaat in de strafschoppenserie, maar ze kunnen zich niet veel verwijten en moeten het beschouwen als een leerproces. Los van de kater is het een ervaring. Naar Rome ga je niet om te voetballen, maar om te winnen.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
564+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie