Feyenoord-genootschap maakt indruk: “Ongelofelijk knap”

Foto: Feyenoord-genootschap maakt indruk: “Ongelofelijk knap”

Feyenoord lijkt niet veel actie te gaan ondernemen op de transfermarkt. Naar verwachting gaan er niet veel spelers vertrekken en worden er ook weinig spelers gehaald. En dus was het zaak om op het trainingskamp in Marbella de Feyenoord-spelers zo fit mogelijk te krijgen voor de start van de tweede seizoenshelft.

Feyenoord hamert op fitheid

“Het was saai in de zin dat er weinig gebeurde, maar wel erg interessant dat we bij alle trainingen mochten zijn”, vertelt Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam bij het ESPN-programma Voetbalpraat. “We kregen een goed inkijkje in hoe de week eruit ziet. Ik vond dat ze echt een hoog niveau behaalden tijdens de trainingen en dat vond de staf ook. We zaten volkomen op één lijn”, grapte Krabbendam.

De voetbaljournalist zag waar vooral veel aandacht aan werd besteed. “De rode draad is dat er vooral heel veel positiespel is geweest. Hij had al gezegd dat hij ontevreden was over de manier van drukzetten, ook wel het aanlopen, zoals de trainers dat noemen. Daar waren heel veel oefeningen op gericht en verder wordt alles een beetje gedaan in zo’n week. Je ziet ook wel welke spelers er een beetje bovenuit steken en wie er in vorm zijn. Het zijn alleen maar signalen, maar iedereen is fit en de spelers raken langzaam weer in vorm.”

Volgens Krabbendam is iedereen bij Feyenoord bezig om zo fit mogelijk te worden. “Het is net geen sekte, maar het is wel een soort genootschap van waar iedereen elkaar versterkt in het beter en fitter willen worden. Stafleden die na afloop rennend naar het hotel gaan de berg op. Slot niet, maar de dokters en fysio’s, iedereen is daar bezig met fit worden.”

Lof voor Slot

Sjoerd Mossou is nog altijd onder de indruk van hoe Slot alles naar zijn hand heeft weten te zetten. “Het is ongelofelijk knap om het juist bij Feyenoord voor elkaar te krijgen. Er zijn heel veel trainers die dat ook wel hebben geprobeerd op hun eigen manier, maar dan lukte dat toch steeds net niet. Gert Jan Verbeek was een heel ander verhaal, maar dat lukte voor geen meter.” Volgens Krabbendam zijn de omstandigheden nu echter ook anders. “Je hebt nu een fonkelnieuw trainingscomplex, daar heb je alle benodigdheden om als individu beter te worden. Op Varkenoord was dat gewoon niet.”

Zie jij Feyenoord nog kampioen worden?

  • Ja
  • Nee
203+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

00:45
45+
Slot wuift excuses weg: “Dat is totaal niet nodig”
00:32
18+
Wieffer zuur: “Het is echt verschrikkelijk”
00:19
105+
Van ‘t Schip geeft update over Brobbey en Henderson
00:04
193+
‘Kostbare Arne Slot-blunder’
23:49
112+
AS Roma schakelt Feyenoord na strafschoppenreeks uit
23:27
131+
Sutalo maakt na rode kaart tegen FK Bodø/Glimt excuses
23:14
149+
Van ‘t Schip verrast: “Ik had dat dus niet”
23:00
123+
Taylor geeft duidelijkheid over winnende doelpunt
22:25
493+
Knutsen ziet Bodø/Glimt verliezen door wanvertoning arbitrage
22:11
147+
Giménez grote Feyenoord-uitblinker: “Hij weet het precies”
21:47
506+
Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax in de Conference League
21:46
715+
‘Harde UEFA-ingreep na AS Roma-Feyenoord’
21:30
701+
‘Topaankoop Ajax: Mislintat heeft het goed gezien’
21:21
246+
Wonder voltrekt zich: Taylor namens Ajax matchwinner tegen Bodø/Glimt
21:03
376+
‘Manchester United grijpt keihard in’
20:41
301+
‘Van ‘t Schip moet bij Ajax vertrekken’
20:07
101+
‘Masterplan’ Slot met Feyenoord-opstelling tegen AS Roma
19:55
137+
“Taylor wordt afgemaakt en moet gewoon spelen”
19:42
260+
Guardiola verrast met toekomstdroom
19:33
602+
‘Sutalo is klaar bij Ajax’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie