Feyenoord-fan Gullit smulde van paniek bij Ajax: “Heb daar wel van genoten”

Foto: Feyenoord-fan Gullit smulde van paniek bij Ajax: “Heb daar wel van genoten”

Ruud Gullit draagt Feyenoord nog altijd een warm hart toe, en noemt zich fan van de club. Met Ajax heeft de voormalig Ballon d’Or-winnaar meer moeite, vooral door de manier van denken bij de Amsterdamse club.

Amsterdammer Ruud Gullit is nog altijd supporter van Feyenoord

Gullit speelde a;s geboren Amsterdammer tussen 1982 en 1985 voor Feyenoord, de club die hij nog altijd met genoegen volgt. “Ik ben nog steeds supporter van Feyenoord. Ik volg Feyenoord. Ik wil dat ze winnen. Dat gevoel blijft altijd. Feyenoord heeft ook zo’n belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Feyenoord heeft me gevormd. Mijn jaren bij de club hebben me compleet gemaakt”, zei de oud-international in Feyenoord Magazine.

Amsterdamse bluf

“Veel mensen denken dat ik een hekel aan Ajax heb, maar dat is niet zo”, verlegde Gullit het gesprek naar Ajax. “Ik heb alleen wat moeite met hun manier van denken. Ze hebben een houding van: zonder bluf is het leven duf. Dat is typisch Ajax. Het publiek gaat echt zitten van: Ajax gaat ons entertainen. Nou, ik zeg het eerlijk: toen Feyenoord vorig jaar kampioen werd, en Ajax dit seizoen zo slecht begon, heb ik daar wel even van genoten.”

Gullit zag ‘echte paniek’ in de hoofdstad. “Bij mij op de sportschool zijn ze bijna allemaal voor Ajax. Het was opeens heerlijk rustig. Iedereen deed weer even normaal. Ik heb mijn vrienden en kennissen die voor Ajax zijn ook wel lopen dollen. Dan belde ik op en riep ik vrolijk: het gaat niet zo lekker, hè… Heerlijk!”

Snap je dit van een Amsterdammer?

  • Jawel hooe
  • Nee, raar dat je dan voor Feyenoord wordt
798+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie