‘Feyenoord blijft financieel groeien, harde klappen voor Ajax’

Foto: ‘Feyenoord blijft financieel groeien, harde klappen voor Ajax’

Op financieel gebied begint er een trendbreuk te ontstaan in Nederland. Waar Ajax lang de onbedreigde koploper was, is dat inmiddels niet meer het geval. Daarentegen is Feyenoord sportief en financieel goed bezig: de Rotterdammers kunnen nu zelfs flink investeren in de selectie zonder uitgaande miljoenentransfers.

Feyenoord gaat er financieel en sportief op vooruit, terwijl Ajax in de problemen komt

De financiële man bij Voetbal International Tom Knipping gaf tekst en uitleg over de verschuivingen. “De slechte resultaten lijken structureel te zijn bij Ajax, Vorig jaar derde en nu bakken ze er weer weinig van. Er valt nu ineens het woord bezuiniging en dat was een paar jaar geleden ondenkbaar. Dat is Mislintat wel aan te rekenen, hij heeft heel veel kapotgemaakt bij Ajax. Ze hadden een gigantische voorsprong in Nederland en die is gewoon vergooid, waardoor het succesvolle beleid wat ze hadden, afgeremd moet worden.”

Goede trainer van groot belang

Nederlandse clubs moeten het wat betreft inkomsten vooral hebben van transferinkomsten, in dat opzicht is een trainer die spelers beter maakt zeer belangrijk. Waar de selectie van Ajax alleen maar minder waard wordt, stijgt de marktwaarde van de Feyenoord-spelers spectaculair. “Slot is daar een goed voorbeeld van, want Feyenoord maakte natuurlijk jarenlang negatieve transferresultaten. Hij is met de spelers aan de gang gegaan en heeft een negatieve trend omgebogen naar iets positiefs. Dat is een hele belangrijke zet geweest”, aldus de journalist.

“Feyenoord was een van de weinige clubs die altijd verlies maakte met transfers. De meeste Nederlandse clubs werken met een begrotingstekort dat ze dan goedmaken met spelersverkopen. Feyenoord slaagde er lange tijd niet in om hele goede spelersverkopen te doen en maakte altijd verlies. Moesten ze wel een sluitende begroting indienen bij de KNVB, anders zouden ze in de problemen komen. Daardoor heeft Feyenoord lange tijd vrij zuinig begroot. Toen kwam Arne Slot en werd er waarde op het veld gecreëerd.”

Gaat Feyenoord de komende jaar een gat slaan met Ajax?

  • Verwacht ik zeker
  • Nee, Ajax komt sterk terug
1723+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie