‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’

Foto: ‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’

Er gaan steeds meer stemmen op om Louis van Gaal terug te laten keren als hoofdcoach bij Ajax. Het is niet bekend of de voormalige bondscoach dat ziet zitten (waarschijnlijk gewoon niet), maar volgens veel voetbalkenners is hij de enige die het weer op de rit kan krijgen in Amsterdam… Sjoerd Mossou ziet het al helemaal zitten.

Keert Louis van Gaal terug als Ajax-coach?

Andries Jonker opperde onlangs een terugkeer van Van Gaal in de Johan Cruijff ArenA en kreeg bijval van Hugo Borst. Mossou zegt in de AD Voetbalpodcast tegen Etienne Verhoeff: “Ik zou niets liever willen, Etienne. En niet vanuit een soort supportersperspectief of door een supportersbril, maar gewoon vanuit ons eigen belang. Wij hebben Louis natuurlijk altijd nodig. We kunnen hem altijd gebruiken. Al wordt hij trainer van Telstar of van NEC, dat maakt op zich niet uit. Maar als hij in de Eredivisie terugkeert, is dat natuurlijk altijd een feest. Zeker bij Ajax.”

Van Gaal lijdt natuurlijk aan prostaatkanker, maar de laatste geluiden zijn dat het goed gaat met de routinier: “Ik begreep dat het met zijn gezondheid relatief goed gaat, maar ik heb geen idee of hij het écht zou willen en onder welke voorwaarden. Dat moeten we allemaal even afwachten, maar ik snap de gedachte op zich wel.”

Veiligheid voor alles

Volgens Mossou moet Ajax nu vooral voor ‘veiligheid’ kiezen: “Dán is Van Gaal misschien de veiligste keuze. Hij heeft de steun van het publiek, hij heeft de ervaring. De gedachte is niet onlogisch natuurlijk. Bij elke andere trainer die beschikbaar is neem je toch weer een groot risico, zeker in de situatie waarin Ajax nu zit, met een hele onzekere transferzomer. Nu Kroes voorlopig nog niet terug is, wordt dat ook weer een soort experiment, met alle risico’s van dien. Dan is een trainer als Van Gaal misschien de minst slechte optie.”

Feestje?

  • Honderd procent
  • Nee
2660+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie