Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Frankrijk
21 juni 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

FC Twente waakzaam voor Ajax: “Dat is niet gek”

Foto: FC Twente waakzaam voor Ajax: “Dat is niet gek”

FC Twente zette dit seizoen een uitstekende prestatie neer. De Tukkers werden derde in de Eredivisie en mogen daardoor de voorrondes van de Champions League in. Toch verwacht Arnold Bruggink dat Twente volgend seizoen niet zo even weer derde wordt en denkt de oud-spits dat Ajax Twente mogelijk weer voorbij gaat.

FC Twente rekent op concurrentie van Ajax

In gesprek met TC/Tubantia geeft Bruggink aan dat het niet reëel is dat Twente continue bij de eerste drie eindigt. “Als je de derde plaats de standaard vindt: dat gaat vrij ingewikkeld worden. Mijn intentie is beter te worden als club. Misschien is dat straks op de ranglijst niet meteen terug te zien.”

Twente bleef onder meer Ajax voor, dat een dramatisch seizoen kende, maar Bruggink verwacht dat de Amsterdammers wel weer boven komen drijven. “Als Ajax z’n normale niveau haalt, is het niet gek dat ze ons weer voorbij gaan. Dat is zelfs logisch. Maar op het moment dat een traditionele topclub niet thuis geeft, moeten wij er staan en dat hebben we dit seizoen bewezen. Dat is ontzettend knap. Komend seizoen is Europees voetbal halen weer de doelstelling. En persoonlijk zou ik de beker heel graag een keer willen winnen.”

Komend seizoen sterker FC Twente

Bruggink moet zich de komende zomer over de selectie buigen, maar verwacht dat de groep nog beter zal zijn dan dit jaar. “Dat is in elk geval ons streven. Jan (Streuer, red.) zegt ook altijd: geen paniek, er zijn spelers genoeg. Maar de kracht zit niet alleen in het halen. Had jij verwacht dat dit elftal beter zou zijn dan vorig seizoen? Succes heeft met zoveel dingen te maken.”

Eindigt Twente volgend seizoen weer boven Ajax?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
429+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie