Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘FC Twente met twee voeten op de grond’

Foto: ‘FC Twente met twee voeten op de grond’

FC Twente ging in de winterstop nog voor een grote transfer van Ramiz Zerrouki rekenen omdat titelconcurrent Feyenoord hem wilde kopen. De Rotterdammers gaan fier aan kop in de Eredivisie, terwijl Twente na een nieuw puntverlies bij Heerenveen nóg verder achterop raakt.

FC Twente leek tegen Heerenveen de weg naar boven weer gevonden te hebben. Lang leek 3-2 genoeg om de drie punten in de Grolsch Veste te houden. Aan het einde ging het alsnog mis. Dat deed aanvoerder Robin Pröpper pijn, zo vertelt hij tegenover het clubkanaal van Twente.

“Dit is zo zonde. Echt ongelooflijk”, begint de centrale verdediger. “Je weet dat Heerenveen sterk is met corners, maar ik vind dat onze organisatie niet goed genoeg stond. Dat was tegen PSV vorige week ook zo, toen gaven we ook een standaardsituatie weg en nu zelfs twee. Een zwak punt van ons, daar moeten wij beter op anticiperen.”

FC Twente verspeelt wéér punten

De aanvoerder van de Tukkers kreeg bijval van teamgenoot Michael Vlap. “Ik vind dat wij gewoon hadden moeten winnen. Als je tweemaal een doelpunt tegen krijgt uit een standaardsituatie, dat is gewoon klote. Dat doet gewoon pijn.”

Ron Jans completeerde het trio aan klaagzangen: “Deze wedstrijd hadden we gewoon dik verdiend moeten winnen. Alleen corners zijn een onderdeel van het spel en daar verliezen wij de wedstrijd.”

De trainer heeft echter ook positieve dingen gezien. “Ik vind dat wij een geweldige prestatie op de mat hebben gelegd als het gaat om instelling, om improviseren, de samenstelling van het middenveld.”

Toch kan Jans niet ontkennen dat er óók twee punten zijn verloren. “Ik heb dus genoten van de instelling, maar ik baal van de uitslag. We moesten even laten zien wie we waren. We zijn thuis nog steeds ongeslagen, maar we hebben wel twee punten laten liggen.”

Met het nieuwe puntverlies staat FC Twente wel weer met twee voeten op de grond. De Tukkers staan veertien punten achter op Feyenoord. Ajax en PSV kunnen hun voorsprong zondag vergroten naar negen (PSV) en twaalf punten (Ajax).

FC Groningen
NAC Breda
Kansen zijn momenteel niet beschikbaar.
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 18 juni 2024 19:57.

Juichte FC TWente te vroeg?

  • Ja
  • Nee
  • Alleen met Zerrouki-transfer
220+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie