Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

“Farioli past heel goed bij het Ajax-systeem”

Foto: “Farioli past heel goed bij het Ajax-systeem”

Ryan Babel heeft het gevoel dat Ajax met het aantrekken van Francesco Farioli het juiste besluit heeft genomen. De aanvaller raakte de voorbije jaren namelijk onder de indruk van de oefenmeester.

Enthousiasme Babel over Farioli

Farioli werkte in het verleden in Turkije zowel bij Fatih Karagümrük als Alanyaspor. Het zorgde ervoor dat Babel in de clubkleuren van Galatasaray maar liefst viermaal tegenover de oefenmeester stond. In die wedstrijden merkte de Nederlander dat Farioli bijzondere kwaliteiten met zich meedraagt.

De voormalig Oranje-international heeft dan ook hoge verwachtingen van zijn overstap naar Ajax. “Ik heb die hoop, doordat ik heb gezien wat hij met middelmatige ploegen gedaan heeft. Hij past naar mijn mening heel goed bij het Ajax-systeem”, zo legt Babel uit in een interview met ESPN.

Hoop op verbeteringen bij Ajax

Volgens Babel brengt Farioli zijn spelers vrijwel altijd naar een hoger niveau. “De spelers in zijn team waren over het algemeen geen topvoetballers, maar hij wist altijd het maximale uit zijn teams te krijgen. Alle spelers wisten hun taken goed uit te voeren. Dat laat zien dat het een goede coach is.”

“Tegen zijn teams verbaasde ik mij altijd enorm. Voor ons als topploeg was het moeilijk om druk op hen te krijgen. Ze kwamen er telkens goed uit en vonden de vrije man. Je zag duidelijk dat ze heel goed getraind waren. Iedereen wist waar ze moesten lopen en dat maakte heel veel indruk op ons.”

Gaat Farioli bij Ajax slagen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
249+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie