Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Farioli lyrisch over Ajax-icoon: “Kijk er erg naar uit om met hem te praten”

Foto: Farioli lyrisch over Ajax-icoon: “Kijk er erg naar uit om met hem te praten”

Francesco Farioli is van plan om snel met Louis van Gaal om tafel te gaan. De 35-jarige Italiaan heeft een hoge pet op van de oud-trainer van Ajax en denkt dat Van Gaal hem met de nodige raad kan bijstaan. Farioli zegt geïnspireerd te zijn door de voetbalopvatting van Van Gaal gedurende zijn Ajax-periode.

Farioli staat open voor gesprekken met Van Gaal

Tegenover Voetbal International geeft Farioli aan dat hij is opgegroeid met het kijken naar Ajax. Van Gaal geniet dan ook veel respect bij de Italiaanse oefenmeester. “Ik heb hem nog niet gesproken, maar wel natuurlijk ambassadeurs van hem. Alex (Kroes, red.) en Marijn (Beuker, red.) gaven onze woorden aan elkaar door. Ik kijk er enorm naar uit om de kans te hebben hem te spreken.”

“Als je het hebt over mentors en inspiratiebronnen, dan moet ik hem natuurlijk ook noemen”, vervolgt Farioli, die ook al de naam van Johan Cruijff liet vallen. “Ik kijk er erg naar uit om met hem te praten, om wat advies in te winnen en ik hoop hem hier zo veel mogelijk te hebben en van hem te leren. Want in het voetbal stop je nooit met leren, om die kans en dat geluk te hebben om iemand met zijn kennis en charisma in de buurt te hebben… Laat ik het zo zeggen: ik denk dat ik hem voor behoorlijk wat diners ga uitnodigen!”

Farioli enthousiast over Ajax-keuze

Toen Ajax zich meldde had Farioli naar eigen zeggen weinig bedenktijd nodig, die ‘vele’ redenen had om voor de Amsterdammers te kiezen. “Maar de hoofdreden is: er zijn twee clubs die het voetbal waarvan ik houd vertegenwoordigen. Ajax en Barcelona. Met hun voetbalideeën ben ik opgegroeid. Dit is een mooi toeval, laat ik het zo zeggen, dat mijn pad nu Ajax kruist. Aan die aantrekkingskracht kon ik niet ontsnappen..”

Moet Farioli Van Gaal regelmatig als klankbord gebruiken?

  • Ja, dat zou slim zijn
  • Nee, dat is niet nodig
288+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie