Farioli imponeert: “Hij is veeleisend”

Foto: Farioli imponeert: “Hij is veeleisend”

Francesco Farioli heeft lovende woorden ontvangen van zijn voormalige doelman Barcin Bulka. De Poolse keeper van OGC Nice heeft zich uitstekend kunnen ontwikkelen onder de 35-jarige Italiaan en heeft de overtuiging dat de oefenmeester ook gaat slagen bij Ajax.

Bulka onder de indruk van veeleisende Farioli

“De trainer kwam hier en zette direct de standaarden neer”, vertelt Bulka over Farioli in een interview met Voetbal International. Volgens de keeper heeft hij stappen kunnen zetten onder Farioli. “Hij heeft mij de kans gegeven om me te ontwikkelen, om een betere speler te worden. Hij heeft mij enorm ontwikkeld, met de eisen die hij stelt.”

Bulka kreeg van Farioli de kans onder de lat bij Nice en stelt dat de Italiaan veel aandacht schenkt aan keepers. “Hij is iemand die de moed heeft om het te doen, hij gebruikt de keeper echt als een elfde veldspeler. Als wij de bal hebben, weet ik dat ik actief moet zijn. Hij is iemand die mij heeft geholpen om dapper te zijn.”

Farioli duidelijk richting spelers

Volgens Bulka is Farioli heel duidelijk in zijn bewoording naar spelers toe. “Ik denk dat de coach mij daarin ontwikkeld heeft. Ik kon een leider worden en de man die de opbouw start. En verdedigend weet ik wat ik moet doen, dat is natuurlijk ook cruciaal.” De Pool was onder de indruk van de komst van Farioli, die de spelers verbaasde. “Hij heeft een sterke wil en weet precies hoe hij het wil doen. We móésten hem volgen. Dat hebben we gedaan en we hebben ons doel bereikt: een plek in de topzes en plaatsing voor de Europa League. Natuurlijk is niet alles goed gegaan, dat is zonde, maar daar moeten we niet te veel aan denken nu.”

Gaat Farioli Ajax volgend seizoen een plek bij de eerste drie bezorgen?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
285+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie