Fans Twente woest na Ajax-uit: ‘Dit nog nooit meegemaakt’

Foto: Fans Twente woest na Ajax-uit: ‘Dit nog nooit meegemaakt’

FC Twente verloor afgelopen weekend met 2-1 bij Ajax. Na afloop ging het echter vooral over het politieoptreden in Amsterdam, want de supporters van de Tukkers zijn naar eigen zeggen zonder enige aanleiding hard aangepakt. Er is daarom al een officiële klacht bij de politie ingediend, meldt de TC Tubantia. Dit omdat ‘de escalatie zó duidelijk van één kant kwam’. Uiteindelijk werden er zeven fans opgepakt.

FC Twente-fans dienen officiële klacht in tegen Amsterdamse politie

Edgar de Jong, voorzitter van de supportersvereniging uit Enschede, vertelt over hoe hij plots een groep gemaskerde mannen op hen af zag komen. Er werd gedacht aan Ajax-hooligans, maar het bleken politieagenten in burger. “Dat is voor het eerst dat ik zoiets zie bij een voetbalwedstrijd. Gewapende en gemaskerde politiemensen bij een voetbalwedstrijd…”

Het mondde uit in een confrontatie. De Jong: “Vanuit de Twentse kant is geen geweld gebruikt, voor zover ik kon overzien. Ja, er waren wel spreekkoren. Er zijn ook dingen gezegd die niet door de beugel kunnen. Maar dat was ná de arrestatie. Het was een reactie, geen actie. Toen werd er over en weer gescholden. Maar er was geen fysiek geweld.”

Woordvoerder Richard Peters meldt namens FC Twente dat de club eerst wil wachten op de bevindingen van een onderzoek naar de incidenten. “Er hebben zich bij ons supporters gemeld met klachten over het optreden van de politie. Wij zijn in overleg met alle betrokkenen, omdat wij willen weten wat er precies is gebeurd. Uiteraard keuren we het gedrag van individuen die strafbare feiten hebben gepleegd ten zeerste af en zij dienen eventueel gestraft te worden.”

Voetbalfans worden onterecht hard aangepakt

  • Eens
  • Oneens
763+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie