Fans fileren nieuwe regels op Ajax-jeugdtoernooi: ‘Vrij klote’

Foto: Fans fileren nieuwe regels op Ajax-jeugdtoernooi: ‘Vrij klote’

De Future Cup, het jeugdtoernooi dat Ajax jaarlijks organiseert, gaat er dit seizoen anders uit zien. De Amsterdammers gaan een aantal nieuwe spelregels hanteren, maar daar zijn lang niet alle Ajax-fans van gediend.

Nieuwe spelregels Future Cup

Elk jaar organiseert Ajax rond Pasen de Future Cup, waarbij het O17-team van de Amsterdammers de strijd aangaat met leeftijdsgenoten van diverse internationale clubs. Dit jaar kiest de hoofdstedelijke club voor een andere aanpak dan gebruikelijk: er zullen namelijk nieuwe regels worden toegepast. Zo wordt er effectieve speeltijd gehanteerd, wordt de self-pass ingevoerd, zijn er tijdstraffen, wordt intrappen/indribbelen toegestaan en zijn er onbeperkte wissels mogelijk zonder dat het spel stil hoeft te liggen.

“Eén van onze kernwaarden is aanvallend denken”, verklaard hoofd ontwikkeling Casimir Westerveld op de Ajax-clubkanalen. “Dat betekent dat wij binnen de jeugdopleiding kijken waar wij vooruitstrevend kunnen zijn om onze spelers en het spel verder te ontwikkelen. De vijf nieuw te hanteren spelregels worden ondersteund door de International Football Association Board (IFAB) en de KNVB en moeten ervoor zorgen dat het spel onder meer attractiever en eerlijker wordt.” 

Reacties op sociale media

Dit nieuws wordt door de Ajax-fans niet bepaald positief ontvangen. Op sociale media uiten meerdere supporters hun ontevredenheid over de nieuwe regels van de Future Cup. “Zullen we stoppen met het mooiste spel op aarde naar de klote te helpen?”, schrijft een fan op X. Een andere fan doet er nog een schepje bovenop. “Lekker dan, daar verneuk je het toernooi mee”, valt te lezen in zijn reactie.

Wat vind jij van deze vooruitstrevende regels?

  • Wel vet, eigenlijk
  • Verschrikkelijk, Ajax-onwaardig
423+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie