Exclusief: Lukoki ziet kansen: “Hij werd verkocht voor 5,5 miljoen euro”

Soccernews

Met een koffer vol ambities vertrekt Jody Lukoki van PEC Zwolle naar Ludogorets FK. De vleugelaanvaller, die deze week een driejarig contract ondertekende bij de Bulgaarse landskampioen, streeft het allerhoogste naar. Ludogorets wordt door Lukoki dan ook beschouwd als een tussenstation, zo stelt hij tegenover [i]SoccerNews.nl[/i].

In dienst van Ajax veroverde Lukoki drie landstitels, maar de bijdrage van de aanvaller was slechts beperkt. In Bulgarije wil de dribbelaar zijn prijzenkast uitbreiden. “Ik wil met Ludogorets elke prijs winnen die er te winnen valt. De landstitel, de beker. Ook de Champions League? Haha, laat ik het zo zeggen: ik wil met deze club zeker de Champions League halen en wanneer dat gelukt is, wil ik ook de groepsfase overleven. Het zijn ambitieuze doelen, maar geen onmogelijke doelen.”

Ambitie kan de 22-jarige Lukoki niet worden ontzegd. Zijn dienstverband bij Ludogorets ziet hij dan ook slechts als een tijdelijke halte op weg naar de absolute top. “Ik beschouw dit wel als een tussenstation, ja. Het zou mooi zijn als ik me twee, drie jaar kan ontwikkelen bij deze club. Ludogorets heeft deze week een Braziliaan (Junior Caicara, red.) verkocht aan Schalke 04. Die speler kwam voor drie ton naar Bulgarije en wordt nu voor 5,5 miljoen verkocht. Met mij kan het ook zo lopen.”

[b]Voorbeeld[/b]
Met Virgil Misidjan treft Lukoki bij Ludogorets een speler aan met wie hij eerder in de jeugdelftallen van Oranje speelde. De aanwezigheid van Misidjan ziet de nieuweling als een welkome bijkomstigheid. “Dat hij hier al speelt, is heel belangrijk voor mij. Ik heb al twee keer meegemaakt dat ik in een nieuwe omgeving kwam, eerst in Leeuwarden en later in Zwolle. Dan ken je niemand. En zeker als je de taal niet goed kent, is het handig als iemand je daarbij kan helpen.”

Het pad dat Misidjan heeft bewandeld geldt voor Lukoki als bevestiging dat zijn keuze voor Ludogorets de juiste is. Misidjan stapte in 2013 van Willem II over naar de Bulgaarse formatie, maakte zijn opwachting in de Champions League en wordt inmiddels gevolgd door diverse clubs. “Wat dat betreft is Virgil Misidjan zeker een voorbeeld voor mij. Ik las dat er veel interesse is voor hem, onder meer van PSV. Dat laat zien dat hij goed bezig is en dat Ludogorets serieus wordt genomen door andere clubs.”

Zie jij Jody Lukoki in de toekomst naar een Europese topcompetitie verkassen?

  • Ja
  • Nee
123+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie