‘Europa League-drama voor Feyenoord’

Foto: ‘Europa League-drama voor Feyenoord’

Er dreigt een grote domper voor Feyenoord. De autoriteiten in Rome lijken voornemens om fans van de Rotterdamse club te weren voor de Europa League-wedstrijd tegen AS Roma.

Burgemeester wil geen Feyenoord-fans in Rome

Feyenoord en AS Roma zijn voor de kwartfinales van de Champions League aan elkaar gekoppeld. Op 20 april, een week na de heenwedstrijd, zal het tweeluik worden beslist op Italiaanse bodem. De manschappen van trainer Arne Slot dreigen het in Stadio Olimpico te moeten stellen zonder de steun van de eigen achterban.

Burgemeester Roberto Gualtieri heeft na de loting meteen contact gezocht met Roberto Gualtieri, de minister van Binnenlandse Zaken. De Italiaanse pers citeert hem als volgt: “Ik heb minister Piantedosi gevraagd om een verbod op uitsupporters van Feyenoord te onderzoeken en om zich streng op te stellen, om zo de stad Rome en het hele land te beschermen.”

Feyenoord heeft in februari 2015 een negatief imago opgebouwd in Rome. Supporters van de Rotterdamse club beschadigden toen onder meer zeventiende-eeuwse Barcaccia-fontein bij de Spaanse Trappen. Verschillende aanhangers van Feyenoord werden destijds veroordeeld tot celstraffen.

Angst vergroot door Expo 2030

Gualtieri wijst erop dat Rome inspecteurs tegemoet kan zien voor de mogelijke organisatie van Expo 2030, een wereldtentoonstelling in 2030. “Dat is nog een reden om voorzichtig te zijn”, aldus de burgemeester. “We hebben al ernstige geweldsincidenten meegemaakt. Dat wil je niet, zeker niet op zo’n belangrijk moment voor de stad. Ik heb gemerkt dat de minister bereid is om de juiste maatregelen te treffen.”

Wint Feyenoord van AS Roma?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft de burgemeester gelijk?

  • Ja
  • Nee
3852+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie