ESPN-analisten steunen ‘makkelijk Ajax-slachtoffer’

Foto: ESPN-analisten steunen ‘makkelijk Ajax-slachtoffer’

De analisten van ESPN’s Voetbalpraat begrijpen niet waarom John van ‘t Schip Ar’Jany Martha publiekelijk heeft geslachtofferd. De trainer van Ajax vond dat het talent niet goed genoeg had gepresteerd en sprak dat ook uit in de media. Dat is oneerlijk, vinden onder anderen Kees Kwakman en Kees Luijckx.

Martha geslachtofferd bij Ajax

Op de persconferentie was Van ‘t Schips uitleg over het ontbreken van Martha kraakhelder. “We zitten bij een profclub. Het is niet zo dat je bij een liefdadigheidsinstelling zit, dat je maar meegenomen wordt omdat je… Nee, je moet ook presteren. Je moet ook goed spelen, en dat deed hij duidelijk niet”, oordeelde de oefenmeester glashard. “Het gaat er ook om: hoe sta je in het veld?”, ging Van ’t Schip verder. “Dat was niet goed genoeg.”

Opvallend, vindt Kees Luijckx. “Ik heb er meer op het veld zien staan bij Ajax de laatste weken en ik heb het idee dat hij de makkelijkste pakt als voorbeeld. Dat gevoel krijg ik erbij. Ik denk echt dat dat het is”, oordeelt de oud-prof. “De spelers prikken hier doorheen, door dit soort trucs. Dit soort dingen zijn ontwrichtend voor een selectie.”

Kees Kwakman is het eens met zijn collega-analist. “Hij viel heel slecht in als rechtsbuiten. Ik heb het idee dat het nog een jeugdspeler is. Hij is zo dun en fysiek nog helemaal niet klaar.” De opmerking van Van ‘t Schip dat Martha er niet vol voor zou gaan, wuift Kwakman weg: “Dat vond ik wel meevallen, op één moment met die grote kans voor Calvin Verdonk na. Misschien dat ze dat als voorbeeld hebben genomen.”

Van ‘t Schip probeert zichzelf te beschermen

Luijckx denkt dat Van ‘t Schips opmerkingen en keuze om Martha thuis te laten een tactiek zijn. “Hij gaat zich verschuilen achter zijn spelersgroep. Anders kan ik het niet zien”, zegt Luijckx, die het oneens is met de werkwijze van de Ajax-trainer. “Je bent trainer en moet altijd je spelers beschermen. Wat er ook gebeurt. Anders ben je niet geschikt om trainer te zijn.”

Heeft Van ‘t Schip dit goed afgehandeld?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
163+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie