Erwin Koeman aangehouden na drankrit

Soccernews

[img align=left]uploads/erwinkoeman[/img]Feyenoord-trainer Erwin Koeman is zondagavond 6 november na de thuiswedstrijd tegen Vitesse in De Kuip voor de ogen van zijn vrouw en kinderen aangehouden en afgevoerd naar het politiebureau.

De 44-jarige oefenmeester wordt ervan verdacht een afstand van tussen de vijf en 20 meter te hebben gereden met een alcoholpromillage van ruim 0,8 promille. Dat gebeurde op een verlaten terrein van het stadion.

Koeman voelt zich gecriminaliseerd en heeft een schikkingsvoorstel van 300 euro afgewezen. Volgens de trainer schakelde hij juist twee chauffeurs in die hem en zijn gezin die avond naar hun woning in Eindhoven zouden brengen zodat hij zelf niet hoefde te rijden.
„Aangezien mijn auto in de afgesloten veiligheidszone van De Kuip stond waar die chauffeurs niet mochten komen, moest ik de wagen wel tot buiten het elektronische hekwerk verplaatsen”, aldus Erwin Koeman. „Een afstand van vijf meter als je de eigen parkeerplaats van Feyenoord niet meetelt en 20 meter als je dat wel doet. Het terrein was compleet uitgestorven. Ik wist dat ik te veel alcohol ophad na een etentje in de brasserie van de club, misschien zes glazen bier. Dáárom had ik die chauffeurs ingehuurd, ik wilde geen andere weggebruikers in gevaar brengen.”

[b]Dochtertje[/b]
De Feyenoord-trainer zat met uitgeschakelde motor te wachten toen de agenten op het raam klopten. Net als zijn naast hem zittende dochtertje Wendy meende de trainer dat de beide chauffeurs waren gearriveerd. De in burger geklede politiemensen hadden geen boodschap aan zijn uitleg, Koeman moest blazen en werd per surveillancewagen afgevoerd.

In kringen rond Feyenoord vermoedt men dat de trainer is verraden en dat de politie op hem loerde.
De agenten die hem arresteerden verklaarden deel uit te maken van een team dat op de openbare weg voor het stadion, tientallen meters verderop, een grote alcoholcontrole hield. Maar volgens ooggetuigen waren zij de enigen die niet in uniform gekleed gingen.

De politie weigerde de door Koeman ingehuurde chauffeurs te horen, toen die zich ook bij zijn Volkswagen Touareg meldden. De zaak wordt dinsdag 31 januari bij de Rotterdamse politierechter behandeld.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie