‘Erik ten Hag-drama in de maak’

Foto: ‘Erik ten Hag-drama in de maak’

Erik ten Hag moet de komende maanden zien te overleven bij Manchester United. Op dit moment krijgt de Nederlandse manager nog het voordeel van de twijfel, maar richting de toekomst is zijn baan wel degelijk in gevaar.

INEOS gaat keihard ingrijpen

Manchester United is recentelijk gedeeltelijk overgenomen door INEOS-topman Sir Jim Ratcliffe. Het gaat weliswaar om 25 procent van de aandelen, maar hij krijgt wel degelijk de ruimte om ingrijpende maatregelen door te voeren. Het Algemeen Dagblad weet: “Goed is niet goed genoeg. Op alle gebieden moet United weer een club worden van wereldklasse.”

Ten Hag heeft die ontwikkeling óók voor ogen, maar dit seizoen hapert de ontwikkeling van Manchester United. Het AD schrijft: “Tot het moment dat de Premier League de deelovername door INEOS definitief goedkeurt, naar schatting over zes à zeven weken, blijven de huidige mensen nog aan boord. Snel daarna volgt onherroepelijk een schoonmaak en gaat INEOS zijn eerste grote beslissingen nemen.”

Trainerswissel niet uitgesloten

Ook Ten Hag moet in dat geval vrezen. Het medium legt uit: “Wie kijkt naar de vele trainerswisselingen bij Nice in de laatste jaren, zou het ergste kunnen vrezen voor Ten Hag bij United. En gezien de moeizame prestaties van de laatste maanden is het maar afwachten hoe de immense druk op de Nederlander zich ontwikkelt. Nóg drie keer op een rij verliezen en er kunnen onstuitbare krachten gaan spelen, zeker bij een bolwerk als United.”

De voormalig Ajax-trainer staat overigens niet bovenaan het lijstje om verbannen te worden door INEOS. In principe krijgt Ten Hag het voordeel van de twijfel, maar hij zal de komende tijd moeten presteren om de aanstaande schifting te overleven. Te beginnen met de komende Premier League-confrontatie met Tottenham Hotspur.

Haalt Ten Hag het einde van dit seizoen bij United?

  • Ja
  • Nee
1653+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie