Eredivisie krijgt groot Champions League-nieuws

Foto: Eredivisie krijgt groot Champions League-nieuws

De nummers één en twee van dit Eredivisie-seizoen spelen in de Champions League-groepsfase van volgend (voetbal)jaar, maar door de uitschakeling van FC Porto in de Champions League tegen Arsenal van gisteravond (na strafschoppen) is onze competitie ook in 2025-2026 verzekerd van twee directe CL-tickets.

Coëfficiëntenpolonaise in Eredivisie

De Eredivisie staat momenteel zesde op de coëfficiëntenranglijst van de Europese voetbalbond (UEFA), met een voorsprong van 5,818 punten op Portugal. Voetbal International haakt hierop in: “Met alleen Sporting CP en Benfica nog in de race – beide in de achtste finale van de Europa League – is het mathematisch onmogelijk voor Portugal om Nederland nog voor het einde van het seizoen te passeren.”

In theorie kan de Eredivisie zelfs nog als vijfde finishen, al is de praktijk anders… “In de praktijk zal het onmogelijk blijken om de 3,697 punten achterstand op Frankrijk nog goed te maken. Sterker nog: zoals Nederland deze midweek plek zes veiligstelde, zo kan Frankrijk zich woensdag of donderdag zekerheid verschaffen over de vijfde positie.”

Ticketpakket

En dat betekent dus weer dat het ticketpakket in de aankomende seizoenen onveranderd blijft. Dat geldt voor de volgende editie van de Eredivisie (2024-2025), maar óók voor die daarna (2025-2026): “De top twee van het volgende Eredivisie-seizoen plaatst zich direct voor de Champions League, de nummer drie gaat de derde voorronde van het elitetoernooi in, de KNVB-bekerwinnaar kwalificeert zich voor de hoofdfase van de Europa League, de nummer vier neemt deel aan de tweede voorronde van het een na belangrijkste Europese clubtoernooi en de winnaar van de play-offs meldt zich in de tweede voorronde van de Conference League.”

Ben jij hier blij mee?

  • Ik wel
  • Ik niet
295+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie