‘Enorme Europa League-opsteker voor fans Feyenoord’

Foto: ‘Enorme Europa League-opsteker voor fans Feyenoord’

In de kwartfinale van de Europa League gaat Feyenoord het – opnieuw – opnemen tegen AS Roma. Door de wanordelijkheden tijdens het vorige bezoekje van Rotterdamse fans aan Rome leek het erop dat er geen Legioensleden welkom zouden gaan zijn in ‘de eeuwige stad’ in Italië.

‘Tóch Feyenoord-fans welkom in Rome voor duel met AS Roma’

Maar zoals het nu lijkt zullen fans van Feyenoord ‘gewoon’ verwelkomd worden in Rome. Diverse Italiaanse media claimen te weten dat er géén reisverbod ingesteld zal gaan worden richting de wedstrijd op 20 april aanstaande. FR12 weet: “De lokale autoriteiten zijn namelijk bang dat supporters dan alsnog gaan afreizen naar Rome om problemen te veroorzaken. Een herhaling van Napoli – Eintracht Frankfurt moet voorkomen worden.”

Daarmee wordt gedoeld op chaos die vorig jaar uitbrak nadat Eintracht-fans ondanks een reisverbod toch massaal naar Rome afreisden. De pleuris brak behoorlijk uit in de stad. “Bovendien is Italië van plan om zich kandidaat te stellen voor het EK in 2032 en wil het voorkomen dat het opnieuw in een discussie raakt met de UEFA”, schrijft FR12 verder. Er zullen dus ‘gewoon’ duizenden Feyenoord-fans in het uitvak plaats gaan nemen in Stadio Olimpico.

‘Ook gewoon AS Roma-fans in De Kuip een week eerder’

En ook voor het duel in De Kuip, een week eerder, worden uitsupporters verwacht. 1908 meldt dat Feyenoord (vooralsnog) niet van plan is om Italiaanse supporters te weren voor het heenduel. Dat zal ook zo zijn als er andersom toch géén Feyenoord-fans naar Rome mogen. Daarmee wil Feyenoord ‘het goede voorbeeld geven’ door aan te tonen dat er uitsupporters bij een voetbalwedstrijd horen te kunnen zijn.

Geloof jij dat er ‘gewoon’ Feyenoord-fans welkom zullen zijn in Rome?

  • Ja, dat geloof ik wel
  • Ik moet het nog maar zien…
562+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie