Engelse media lopen leeg over Erik ten Hag

Foto: Engelse media lopen leeg over Erik ten Hag

Manchester United is de FA Cup-winnaar van het seizoen 2023-2024, ondanks alle speculatie over de toekomst van oefenmeester Erik ten Hag (die vermoedelijk binnen nu en een paar dagen/weken ontslagen wordt). De Engelse media gaan logischerwijs los over The Red Devils én hun coach.

Erik’s Golden Goodbye?

The Guardian schrijft bijvoorbeeld na de finale: “Erik ten Hag herinnert Manchester United aan wat had kunnen zijn. De zege op City was het bewijs van wat de Nederlander met een fitte ploeg had kunnen bereiken. Football, bloody hell. Het blijft een vreemd spelletje. Het was een Roy of the Rovers-achtige overwinning. Een mooie reactie van Ten Hag op zijn criticasters.”

Bij The Independent denkt men dat de ‘tactical masterclass’ te laat komt om Ten Hag te redden… “Maar het zal een zeer moeilijke beslissing om hem te laten gaan. United heeft de grote rivaal verrast door goed georganiseerd en vastberaden op Wembley te verschijnen. Het is een vreemd slot van het seizoen van een de meest onvoorspelbaar presterende elftallen. Het lot van Ten Hag ligt nu in de handen van Sir Jim Ratcliffe, Sir Dave Brailsford en Joel en Avram Glazer.”

Tactische masterclass x2

The Telegraph heeft het niet over een ‘tactical masterclass’, maar over een ‘tactical master piece’ (tomato/tomato): “Een manager op de rand van de afgrond, een Manchester United-team dat op het punt staat te worden ontmanteld en een FA Cup-finale om nooit te vergeten. Het lukte United om de City-sneltrein te laten ontsporen.”

The Daily Mail vraagt zich af: “Erik’s Golden Goodbye? Het zou nu gek zijn om hem te ontslaan.” Manchester Evening News heeft het laatste woord: “Manchester United liet zowaar een glimp zien van een nieuw tijdperk en boekte de mooiste FA Cup-zege in jaren.”

Masterclass?

  • Zeker
  • Bee
956+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie