‘Engelse Advocaat’ grapt met Schotse pers

Foto: ‘Engelse Advocaat’ grapt met Schotse pers

Aberdeen heeft Neil Warnock tot het einde van het seizoen aangesteld als hoofdtrainer. Het betekent dat de 75-jarige oefenmeester wederom terugkeert op het hoogste niveau, tot ergernis van zijn vrouw Sharon.

Uitdaging Warnock bij Aberdeen

Het verhaal van Warnock doet denken aan die van Dick Advocaat. Ook de Nederlandse hoofdtrainer sprak al meermaals uit dat hij definitief zou stoppen, totdat een nieuwe uitdaging te wachten stond. Zo is Advocaat momenteel bondscoach van Curaçao waar hij moet proberen om het wereldkampioenschap van 2026 te halen.

Eenzelfde scenario voltrekt zich voor Warnock. De trainer gaat de komende maanden aan de slag voor Aberdeen. In het verleden deed hij al eens zijn best om bij de Schotse club terecht te komen, vertelt hij op de persconferentie: “Ik heb hier ooit eens gesolliciteerd, maar ze hebben me niet eens een antwoord gegeven. Dat motiveerde me wel. Ik wilde ze wel eens laten zien wat ze hadden afgeslagen.”

Lastige opgave in Scottish Premiership

Met een achtste positie in de Schotse competitie wacht een flinke uitdaging. “Nu de transferperiode over is, kan ik de selectie niet meer aanpassen. Die is een beetje licht, maar ik ga ermee werken. Ik ben nog nooit ergens ingestapt waar het geweldig gaat. Ik kan niks beloven, maar we hebben een hoop om voor te spelen. Ik wil bijvoorbeeld ook weleens een beker winnen. Dat is me nog nooit gelukt.”

Het betekent echter niet dat Warnock veel gaat veranderen. Naar eigen zeggen zal hij zijn oude werkwijze opnieuw uit de kast halen om zijn nieuwe werkgever te helpen. “Ze noemen me een dinosaurus, en nog wel meer dingen die ik niet kan herhalen.” Eerder stond hij aan het roer van onder meer Sheffield United, Crystal Palace en Cardiff City.

Gaat Advocaat met Curaçao naar het WK?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
47+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie