Emotionele Van ‘t Schip: “Stimuleerde me om terug te gaan naar Ajax”

Foto: Emotionele Van ‘t Schip: “Stimuleerde me om terug te gaan naar Ajax”

John van ‘t Schip liet de afgelopen twee duels van Ajax schieten vanwege de bruiloft van zijn zoon Davey. Een beladen huwelijk voor de Ajax-oefenmeester, die kort geleden nog zijn vrouw Daniëlle verloor. Desondanks stond zijn overleden vrouw, die stierf aan de gevolgen van kanker, erop dat de ceremonie door zou gaan en dat hij ook aan zijn Ajax-klus moest beginnen.

Moeilijke tijd voor Van ‘t Schip

In gesprek met De Telegraaf laat Van ‘t Schip dan ook weten dat het geen gemakkelijke tijden zijn op privégebied. “Ik denk elke seconde van de dag aan Daan. Ze zit in mijn lichaam, in mijn systeem. Ik mis iets wat er veertig jaar is geweest: maatjes zijn en samen dingen doen.”

Van ‘t Schip junior had de ceremonie het liefst afgeblazen, maar zijn moeder stond erop om het door te laten. Ze zei: Ik ben er hoe dan ook bij. In levenden lijve of met een videoverbinding vanaf mijn ziekbed. En als ik er onverhoopt niet meer ben, dan ben ik er daarboven toch.’ Daniëlle wilde dat we ook na haar dood het leven zouden vieren”, vertelt de Ajax-trainer geëmotioneerd.

Het gemis van zijn vrouw valt Van ‘t Schip dan ook zwaar. “Het is gewoon heel ongezellig. Als ik thuiskom, is het leeg. En als er wel mensen zijn, dan voelt het leeg.” Wel heeft de oefenmeester nog gezelschap van zijn dochter Estelle, die nog bij hem thuis woont. “Dat is heel fijn. Maar daardoor voelen we ook de pijn van elkaar. Estelle belde dertig keer per dag met haar moeder en heeft nu ongelooflijk veel verdriet. En Davey heeft het ook heel moeilijk dáár.”

Inspiratiebron voor Van ‘t Schip

Ondanks dat zijn vrouw overleed aan de gevolgen van een slopende ziekte besloot Van ‘t Schip wel trainer te worden van Ajax. “Daan stimuleerde me ook terug te gaan naar Ajax. Dat is je tweede liefde, je kent de mensen, bent daar opgegroeid en het is goed voor je. Ze keek al verder dan haar dood, vond dat ik verder moest en vroeg me of het beter was thuis te zitten of me vol op mijn passie te storten? Dat laatste zou me helpen in mijn rouwproces.”

Van ‘t Schip noemt zijn vrouw dan ook zijn grootste inspiratiebron. “Ik focus me op Ajax, maar vooral op mijn kinderen, overige familie en vrienden. Zij zijn mijn uitgangspunt, mijn basis en dat voelt heel fijn.”

Is Van ‘t Schip een goede trainer voor Ajax?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
1029+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie