‘El Ahmadi wijst eerste Feyenoord-bod af’

Foto: ‘El Ahmadi wijst eerste Feyenoord-bod af’

Karim El Ahmadi heeft een aanbod van Feyenoord naast zich neergelegd. De oud-speler van de Rotterdammers kreeg de kans om als jeugdtrainer aan de slag te gaan. El Ahmadi liep enkele dagen mee in de jeugdopleiding, maar zal voorlopig nog niet in het trainersvak verder gaan.

El Ahmadi vertelt tegenover Feyenoord Magazine voorlopig meer te zien in het begeleiden van profvoetballers. “Ik vind het oprecht prachtig dat ik jonge spelers, aan de hand van mijn opgedane ervaring in het topvoetbal, op weg mag helpen.” Toch sluit de oud-middenvelder niet uit dat hij in de toekomst alsnog als jeugdtrainer aan de slag gaat, waarbij hoofd jeugdopleiding Rini Coolen al heeft aangegeven dat de deur altijd open staat voor El Ahmadi.

Klaarstomen van talent

De oud-prof wil zich nu echter vooral richten op het mentaal klaarstomen van talenten in de profwereld. El Ahmadi maakt het zelf al eens mee dat het voetbal keihard kan zijn. Ik heb het aan den lijve ondervonden toen ik in 2008 was overgekomen van FC Twente. In Rotterdam kreeg ik te maken met bakken kritiek. Opeens deugde er niets meer van me.” Volgens El Ahmadi speelde de spanning hem destijds parten. “Ik voelde me zelfs schuldig naar de supporters van Feyenoord, dat ik een speler was die vijf miljoen euro had gekost en weinig liet zien.

Volgens El Ahmadi ontbrak het destijds aan goede begeleiding. “Het had me geholpen als er toen iemand was geweest die tegen me had gezegd: Karim, houd vertrouwen in jezelf, het komt goed.” El Ahmadi stelt dan ook dat mentale begeleiding enorm belangrijk is voor jonge spelers. “Pas toen ik me niet meer gek liet maken door alles wat er over me gezegd en geschreven werd ging ik presteren. In die zin kun je zeggen dat ik in Rotterdam volwassen ben geworden. In mijn rol als spelersbegeleider probeer ik er nu voor te zorgen dat spelers die onzekerheid en twijfel niet meer hoeven te doorstaan.”

Denk jij dat El Ahmadi een goede trainer zou zijn?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
334+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie