EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘EK-stunt met Daley Blind bij Oranje’

Foto: ‘EK-stunt met Daley Blind bij Oranje’

We hebben Daley Blind nog geen minuut aan het werk gezien op het huidige Europees kampioenschap in Duitsland. Maar misschien gaat dat wel veranderen naar aanleiding van de desastreuze partij die het Nederlands elftal speelde tegen Oostenrijk. René van der Gijp opteert voor een basisplek voor de multifunctionele oud-Ajacied.

Daley Blind opeens in Oranje-opstelling op EK?

Bij Vandaag Inside Oranje geeft Gijp zijn ideale opstelling, met vier wisselingen ten opzichte van de basiself in het Olympiastadion. De oud-voetballer gaat voor een 4-2-3-1-formatie met Micky van de Ven als linksback en Nathan Aké op de positie van Stefan de Vrij. Ook Joey Veerman en Tijjani Reijnders worden geslachtofferd, ten faveure van Blind en Xavi Simons.

“Blind en Schouten als buffers en dan moeten Gakpo, Simons, Malen en Memphis het gewoon doen”, aldus Van der Gijp. “Als ik kijk naar het middenveld van de Roemenen, dan kun je Blind makkelijk laten spelen. Dat is geen enkel probleem.”

Opstelling Van der Gijp: Verbruggen; Dumfries, Van Dijk, Aké, Van de Ven; Schouten, Blind; Malen, Simons, Gakpo; Memphis.

‘Daley Blind bezwijkt niet onder druk’

Eerder zei Valentijn Driessen al iets soortgelijks in een video-item van De Telegraaf: “Je zoekt eigenlijk iemand die de rol van Frenkie de Jong op zich kan nemen en wij dachten allemaal Veerman. Tenminste, ik zal niet voor iedereen spreken, maar ik dacht dat Veerman dat wel kon. Maar die is bezweken onder de druk. Iemand die niet zal bezwijken onder de druk is Daley Blind.”

Blind in de basis?

  • Doen
  • Niet doen
5858+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie